Weinstein liet 91 mensen bespioneren om seksschandaal geheim te houden

Harvey Weinstein
REUTERS Harvey Weinstein
The Guardian heeft een lijst in handen gekregen met 91 namen van mensen uit de showbizzwereld die filmproducent Harvey Weinstein liet bespioneren en liet benaderen om te vermijden dat zijn seksuele wandaden aan het licht kwamen. 

Weinstein stelde begin dit jaar zelf een lijst op van bijna 100 acteurs, journalisten, investeerders en filmproducenten als deel van een inventief plan om zijn seksuele misdaden in de doofpot te stoppen. De uitgebreide namenlijst toont nog maar eens aan dat zijn wangedrag wel degelijk een publiek geheim was.

Toen de beschuldigingen van verkrachting en ander seksueel geweld zich bleven ophopen en journalisten steeds meer bewijzen verzamelden voor zijn perversie, voelde Weinstein het net om zich sluiten. Hij gaf de opdracht aan privé-detectives zo veel mogelijk informatie in te winnen over de mensen van wie hij vreesde dat ze met hun verhaal naar buiten zouden komen en probeerde hen het zwijgen op te leggen. 

In het rood stonden de namen die voor hem de grootste bedreiging vormden. Dat waren onder andere Rose McGowan en Laura Madden, die bij de eersten waren om Weinstein openlijk te beschuldigen. 

Rose McGowan
Photo News Rose McGowan2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • lut vanhyfte

    Seksverslaafde mannen met geld en macht, als we állen willen dat ze hun manieren houden zullen ze op den duur niet anders kunnen, gelukkig bestaat er nu piepkleine opname apparatuur, en helemaal niet duur...

  • Roland De Smedt

    Loopt die nu nog altijd vrij rond? In de VS zijn de gevangenissen blijkbaar enkel voor diegenen zonder geld.