Warm afscheid van actrice en choreografe Jane Peter

Acteur Sven De Ridder vroeg een laatste staande ovatie voor zijn overleden moeder.
BELGA Acteur Sven De Ridder vroeg een laatste staande ovatie voor zijn overleden moeder.
In het Antwerpse Schilde hebben enkele honderden familieleden, vrienden en voormalige collega's vandaag afscheid genomen van actice en choreografe Jane Peter, bekend van onder meer haar werk bij het Antwerps Koninklijk Jeugdtheater en bij het Echt Antwaarps Teater van haar ex-man Ruud De Ridder. Peters zoon Sven De Ridder vroeg en kreeg tijdens de plechtigheid van alle aanwezigen voor de laatste keer nog eens een staande ovatie voor zijn mama.

Jane Peter werd 75 en overleed op 24 april in het bijzijn van haar naasten. "Je hartje was moe, maar je wilde pas definitief 'backstage' gaan als je daar zelf klaar voor was", beschreef Sven De Ridder haar decennialange strijd tegen kanker en haar laatste momenten. De Ridder haalde in een warme hulde aan zijn mama ook talloze haar typerende herinneringen boven en had het onder meer over haar liefde voor film en New York.

Grote dame
Onder de aanwezigen waren heel wat prominenten uit de theaterwereld en voormalige collega's van Jane Peter bij het Echt Antwaarps Teater en de VTM-reeksen 'Bompa' en 'Chez Bompa Lawijt'. Onder meer Ivo Pauwels, Annie Geeraerts, Michael Pas en zanger Will Ferdy kwamen een laatste groet brengen. "Je was een grote dame, en niet alleen in het theater", sprak regisseur en vriend van de familie Jan Verbist.

Acteurs Peter Thyssen en Michael Pas.
BELGA Acteurs Peter Thyssen en Michael Pas.

Je was een grote dame, en niet alleen in het theater"

Regisseur en vriend van de familie Jan Verbist
Acteur Ivo Pauwels.
BELGA Acteur Ivo Pauwels.
Acteur Peter Van De Velde.
BELGA Acteur Peter Van De Velde.
BELGA
BELGA
BELGA
BELGA