Waarom Kate Winslet dol is op Matthias Schoenaerts

Kate Winslet biechtte gisteren aan een VRT-journalist op dat ze erg onder indruk was van de trots van Vlaanderen, Matthias Schoenaerts.

In het kostuumdrama 'The Kings Gardens' neemt De Franse Zonnekoning Lodewijk XIV voor het aanleggen van zijn tuin de befaamde en strenge tuinarchitect André Le Nôtre (Matthias Schoenaerts) aan. Die neemt op zijn beurt de onbekende maar vooral de passionele Sabine De Barra (Kate Winslet) onder de arm. Het is niet de eerste keer dat Matthias Schoenaerts naast wereldberoemd toptalent schittert, het is al zijn derde internationaal project in 2015.

Omdat Kate 'Rundskop' en 'La rouille et d'os' had gezien, wist ze al wat Matthias in zijn mars had. Toen ze hoorde dat hij in de running was voor de rol van Le Nôtre, wilde ze hem er per se bij. Winslet vindt hem niet alleen een geweldig acteur, maar ook dat hij er echt als een man uitziet. "Hij is sterk en groot en daardoor straalt hij kracht uit", vertelde ze aan de Eén-journalist Ward Verrijcken. The Kings Gardens draait vanaf 1 juli in de Vlaamse bioscoopzalen.