Waar is België, Lana Del Rey? Amerikaanse zangeres veegt ons land van de kaart

epa
De Amerikaanse zangeres Lana Del Rey (34) heeft vorige week op Twitter haar volgende tournee bekendgemaakt. Naast Noord-Amerika doet ze ook Europa aan, maar de wereldkaart die de zangeres gebruikt, klopt niet. Op het prentje dat Lana deelde is België plots van de aardbol verdwenen. 

Frankrijk, Nederland en Duitsland staan nog mooi op de kaart, maar op de plek waar België normaal gezien zou moeten liggen, is enkel een plas water te bespeuren. Op sociale media wordt al grappend gezegd dat Lana Del Rey zo “voor het bewijs van de klimaatopwarming zorgt”. Al zijn er ook Belgen die niet met het foutje kunnen lachen.

Aangezien de Amerikaanse ster niet naar ons land komt, vond haar team het niet nodig om ons land op het kaartje te zetten. Andere landen waar Lana niet optreedt, zijn ook in de zee verdwenen. Wat wel overblijft op de kaart, blijkt helaas ook niet juist. De Eiffeltoren en het Louvre worden afgebeeld op het prentje, maar staan op de verkeerde plaats in ons Franse buurland. De geografische kennis van Lana blijkt niet al te best.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peggie Van Audenhove

  Heb Lana Del Rey ooit live gezien op Werchter, het publiek viel bijna in slaap. Zo'n saai optreden nog maar zelden gezien. We hebben er dan ook niet veel aan verloren dat zij ons niet opnieuw komt vervelen met haar zangkunsten. Win-win dus.

 • Herman Botermans

  Das toch duidelijk een cartoon en heeft zelfs niet eens de pretentie om een kaart te zijn. Of moeten we hieruit leren dat er 6 bergen in de Alpen staan, en 2 palmbomen in Spanje?

 • Juliette Francois

  Moest het een Europeaan zijn, zou ik zeggen... Hetzelfde zou mij kunnen overkomen met Amerika, ik kan ook niet zomaar alle staten opnoemen en situeren.

 • jef Joossens

  Dat is een vooruitziende vrouw. Nog even en Belgie bestaat niet meer.

 • Fons Dewaele

  hetzelfde niveau als haar president. Deze kent ook alleen maar Amerika. Alhoewel ??