Vrouw klaagt acteur Jamie Foxx aan voor... swaffelen

EPA
Een vrouw heeft aangifte gedaan tegen acteur, zanger en komiek Jamie Foxx omdat hij haar zestien jaar geleden zou hebben geslagen met zijn penis. Foxx noemt de beschuldiging absurd en klaagt haar zelf aan voor smaad, meldt TMZ.

Het incident vond volgens de vrouw plaats in 2002 in Las Vegas. De vrouw meldde zich vorige week bij de politie met het verhaal dat ze destijds een vriendin vergezelde naar een feest bij Jamie. Zij zou orale seks met de acteur hebben geweigerd, waarop hij met zijn penis haar gezicht raakte.

De vrouw ging daarna op advies van een van Jamies vrienden naar huis. Ze beweert dat ze de volgende dag naar het ziekenhuis is gegaan om zich te laten behandelen voor een paniekaanval. De zaak lijkt verjaard, want in de staat Nevada geldt een verjaringstermijn van drie jaar. Desondanks heeft de politie in Nevada de zaak in onderzoek.

De advocaat van Jamie Foxx zegt: "Jamie ontkent nadrukkelijk dat het incident ooit heeft plaatsgevonden. Hij zal aangifte doen bij de politie van Las Vegas tegen de vrouw voor deze valse beschuldiging."
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Sofie Lynster

  In 2002, haha, dat is 16 jaar geleden, nog voor het woord swaffelen bestond. Misschien kroop ze ladderzat op de knieën rond in de mannentoiletten, en speelt Jamie de rol van de blinde Ray Charles?

 • Janneke Alsberg

  Als een vrouw een man swaffelt met haar borsten, is dat nu ook strafbaar?

 • Patrik De Weirdt

  Wat me vooral opvalt bij de meeste van deze aanklachten tegen beroemdheden, is het feit dat deze zich bijna allemaal 15, 20 tot 30 jaar geleden voordeden. Waarom hebben deze vrouwen toen geen klacht neergelegd? Waarom hebben ze zolang gewacht?

 • Lydia Appelmans

  Hij raakte met zijn penis haar gezicht ??? Hoe heeft hij dat gedaan tenzij ze al op haar knieën zat ?

 • johanneke li

  om in die positie te komen in normale omstandigheden moet foxx ofwel heel goed kunnen springen, of ze zat zelf al op de grond, heb dus wel vragen over wat waar is en wat niet.