Vrijgezel Stromae (28): "Het wordt tijd voor kinderen"

Paul Van Haver aka Stromae.
Photo News Paul Van Haver aka Stromae.
Sinds zijn relatie met Tatiana Silva op de klippen liep, gaat Stromae als vrijgezel door het leven. Dat belet Paul Van Haver, zoals de Brusselse hitsensatie echt heet, echter niet om een kinderwens te koesteren: "Weldra ben ik 30. Het wordt stilaan tijd", aldus de zanger in een openhartig interview met het Franse muziektijdschrift 'Les Inrockuptibles' waarover de krant Het Laatste Nieuws vandaag bericht.

"Ik word binnenkort 30 en denk steeds vaker aan het plaatje papa-mama-kinderen. Het is iets wat regelmatig terugkeert bij mij", vertelt Stromae, die zijn Rwandese vader verloor toen hij nog klein was. "Ik heb mijn vader zijn afwezigheid nooit kwalijk genomen, maar nu ik zelf de leeftijd nader om kinderen te krijgen of te adopteren, weet ik wel dat ik hem heel erg zal missen", schrijft Het Laatste Nieuws vandaag, verwijzend naar het interview met het Franse blad.

Adoptie
Dat Stromae uitdrukkelijk adoptie overweegt, is opvallend. In zijn nummer 'Formidable' werpt hij immers op dat hij geen kinderen kan krijgen. In hoeverre dat autobiografisch is, laat de zanger echter in het midden.

Donkere plaat
Voor het eerst sinds de pijnlijke breuk met Tatiana Silva gaf Stromae bovendien meer details prijs over de donkere periode die hij toen kende: "Het was een van de meest eenzame momenten uit mijn leven", geeft hij toe. Geen wonder dus dat zijn nieuwe plaat veel donkere kantjes bevat: "Toen ik aan mijn tweede album aan het werken was, was ik eenzaam en vrijgezel. Het waren niet allemaal leuke dagen, maar daardoor ben ik me wel blijven focussen op mijn muziek. Ik ben in de eerste plaats een entertainer, maar ik heb er ook nood aan om te vertellen hoe de dingen er in werkelijkheid aan toegaan."

Mysterieus
Stromae leerde Tatiana kennen in 2010, het jaar waarin hij de wereld veroverde met zijn hit 'Alors on danse'. Hoewel ze een droomkoppel leken, kwam aan hun sprookje na 1,5 jaar een einde. Een reden voor de breuk is er nooit gekomen. Ook tijdens hun relatie hielden ze alles heel mysterieus. Het ex-koppel verscheen zelfs nooit in het openbaar.


LEES MEER OVER DE PERSOONLIJKE ONTHULLINGEN VAN STROMAE VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE