Voormalige 'NCIS'-ster Pauley Perrette: "Ik ben doodsbang van acteur Mark Harmon”

Pauley Perrette als Abby in ‘NCIS’
photo_news Pauley Perrette als Abby in ‘NCIS’
Pauley Perrette (50) maakte furore als forensisch wetenschapper Abby in ‘NCIS’, maar verliet in 2018 de serie. De kans dat ze ooit terugkeert, is onbestaande, laat de actrice nu op Twitter weten. De reden? Ze zou doodsbang zijn van hoofdrolspeler Mark Harmon (67), die NCIS-agent Gibbs speelt. 

“Nee, ik kom niet terug! Nooit! Stop alsjeblieft met het te vragen.” Het zijn duidelijke woorden van Pauley Perrette op Twitter, en even duidelijk is de actrice over de reden van haar beslissing. “Ik ben doodsbang van Harmon, bang dat hij me aanvalt. Ik heb er nachtmerries over.”

Enkele uren later postte de actrice een nieuw bericht - dat ondertussen alweer verwijderd werd - met meer informatie over haar opmerking. Ze voegde ook enkele foto’s toe van een crewlid die naar verluidt genaaid moest worden rond zijn oog na een incident op de set. “Dit gebeurde er met mijn crewlid en ik vocht als een wilde om te voorkomen dat het nog eens zou gebeuren. Om mijn crew te beschermen. En toen werd ik fysiek aangevallen omdat ik ‘nee’ durfde te zeggen? Ik verloor daarnaast ook mijn job.”

Mark Harmon zou Perrette en haar crew verschillende keren fysiek aangevallen hebben.
CBS Mark Harmon zou Perrette en haar crew verschillende keren fysiek aangevallen hebben.

In mei 2018 verwees Perrette al eens naar die fysieke aanvallen, al noemde ze toen geen namen. “Ik steun al jaren anti-pest-programma’s”, schreef ze toen. “Maar nu wéét ik het, want het overkwam MIJ! Als het gebeurt op school of op je werk, waar je verplicht naartoe moet? Dat is verschrikkelijk. Ik ging weg. Verschillende fysieke aanvallen. Ik begrijp het écht nu. Blijf veilig. Niets is het waard om je veiligheid in het gedrang te brengen. Vertel het aan iemand.”

Harmon heeft nog niet gereageerd op Perrette’s aanklacht. CBS TV Studios, die ‘NCIS’ maakt, gaf wel een mededeling. “Pauley Perrette heeft het geweldig gedaan bij ‘NCIS' en we gaan haar allemaal missen. Een jaar geleden kwam Pauley bij ons met een bezorgdheid over de werkvloer. We hebben de zaak serieus genomen en samen met haar gezocht naar een oplossing. We dragen een veilige werkomgeving bij al onze tv-shows in een hoog vaandel.”
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Slegers

  Pauley, eerst meer dan 15 jaar je kost en brood verdienen (en waarschijnlijk wel wat meer dan dat) en dan kritiek leveren omdat je uit de serie verdwijnt of moet verdwijnen. Dat is de reactie van een loser. En Tommy, vrouwen die vandaag de dag niet durven buitenkomen met overschrijdend gedrag, dat zijn de echte hoor! Die wachten eerst 15 jaar en roepen na het vullen van de bankrekening moord en brand.

 • Edwine Van der Hoeven

  Waarom al die negatieve reacties hier over Perrette ? Ik ken de dame niet, wel haar personage. Kennen al die criticasters hieronder Pauley Perrette dan persoonlijk omdat er beweerd wordt dat ze labiel is en leugens vertelt ?

 • Tommy Jones

  Aan de reacties hier te zien is het niet te verwonderen dat deze vrouwen niet durven naar buiten te komen met deze getuigenissen...

 • Peggie Van Audenhove

  Elke Claes niet alleen dat maar ook nog eens de maker en producer. Niet moeilijk om te raden dan wie er weg moet als hij met iemand ruzie heeft.

 • Gunther Stoop

  Perrette was het probleem ! Nu ze niet meer aan de bak komt voor series probeerd ze een smeerpartij then huize Harmon. Perrette probeerd haar imago dat ze tijdens het spelen van Abby had te gebruiken maar dat beeld van haar is gespeeld haar ware ik, is een pak grimmiger.