Volksfeest op Lieve Kleine Piranha Plein na begrafenis Luc De Vos

Op voorzet van de familie van Luc De Vos nemen enkele Gentse cafés waar hij stamgast was het initiatief voor een groots volksfeest.
PHOTO_NEWS Op voorzet van de familie van Luc De Vos nemen enkele Gentse cafés waar hij stamgast was het initiatief voor een groots volksfeest.
Enkele Gentse cafés op de Vlasmarkt (Gloria, Charlatan, Jos) en Bij Sint-Jacobs (Trefpunt) waar Luc De Vos stamgast was, eren de overleden Gorki-zanger na zijn begrafenis zaterdag met een volksfeest. De familie van De Vos en zijn management hadden eerder opgeroepen hem op die manier te gedenken.  "Zoals 'Vossieboy' gezegd zou hebben: 'Maak er een groot volksfeest van!", lieten zij weten.

"We maken er een volksfeest van, zoals jij het zou gewild hebben. Simpel en eerlijk, terecht. Merci voor alles". Zo staat op de vandaag aangemaakte Facebookpagina 'Soms vraagt een mens zich af...', naar één van de hits van Gorki. "Om jou, onze volksheld, te eren".

Volksheld
Na de begrafenisplechtigheid op het Sint-Pietersplein in Gent worden fans, vrienden en kennissen van 'Vos' vanaf 12.30 uur uitgenodigd op Bij Sint-Jacobs. Dat plein, waar Luc De Vos als tiener tijdens de Gentse Feesten kwam kijken "hoe de hippies daar muziek maakten", is deze week alvast officieus omgedoopt tot Lieve Kleine Piranha Plein.

Bij Sint-Jacobs werd alvast officieus omgedoopt tot Lieve Kleine Piranha Plein.
vzw Trefpunt Bij Sint-Jacobs werd alvast officieus omgedoopt tot Lieve Kleine Piranha Plein.

Luc De Vos en Gent, dat was dan ook twee handen op één buik. Hij was er ook - als vanzelfsprekend - bij om het op stapel staande boek '9000 Toeren', over 50 jaar muziek in Gent, in de kijker te zetten.

Laatste beelden van Vossieboy
Op 9 november gaf hij present in de Gentse Vooruit om er enkele klassiekers van Gentse artiesten in te zingen. Die beelden zijn wellicht de laatste opnames van 'Vossieboy', die goedlachs vanonder de koptelefoon 'Hey Lekker Beest' van zijn vriendin Isabelle A. zong. Hij zong toen ook mee met 'Saturday' van Soulwax, 'Lena' van 2 Belgen en 't Vliegerke' van Gentse Feesten-oprichter Walter De Buck.

Amper drie weken voor zijn overlijden zong Luc De Vos nog karaoke 'Hey Lekker Beest' van zijn vriendin Isabelle A. Hij deed dat ter promotie van het boek '9000 Toeren', over 50 jaar muziek in zijn Gent.
9000 Toeren Amper drie weken voor zijn overlijden zong Luc De Vos nog karaoke 'Hey Lekker Beest' van zijn vriendin Isabelle A. Hij deed dat ter promotie van het boek '9000 Toeren', over 50 jaar muziek in zijn Gent.