Ga naar de mobiele website
^ Top

Vlaming is de 'beste Mol ooit' in Nederland: "Ik handelde niet altijd met voorkennis"

ANP
Bij ons is het nog even wachten op de ontknoping van De Mol, maar de finale van de Nederlandse (en razend populaire) tegenhanger 'Wie is De Mol' was dit weekend al. En Mol van dienst was daar warempel een Vlaming, die er een heel aparte tactiek op nahield.

Thomas Cammaert uit Ekeren (32) bleek dit weekend De Mol te zijn in Nederland. Het programma 'Wie is De Mol' wordt niet zoals bij ons met onbekende mensen gespeeld, maar met bekende Nederlanders. Of Vlamingen dus, in het geval van Thomas. Hij woont in Amsterdam en is bij onze Noorderburen al enkele jaren actief als acteur, onder meer in 'Soldaat van Oranje'. Bij ons was hij ook al te zien op het kleine scherm, onder meer in Vermist en Spoed.

De man wordt nu al de beste Mol uit de geschiedenis van het programma genoemd, omdat niemand tot op het einde ook maar een flauw vermoeden had dat hij het spel bedroog. Er werd 55 keer gevraagd wie de Mol was aan de kandidaten, en zijn naam viel maar twee keer. Uiteindelijk kon cabaretière Sanne Wallis de Vries hem ontmaskeren.

Aparte tactiek
Het is een dubbel gevoel, vertelt Thomas aan het AD. "Ik ben opgelucht dat alles zo goed is gegaan, maar ik vind het ook ontzettend jammer dat het voorbij is. Het had van mij serieus nog 80 afleveringen langer mogen duren." Dat niemand hem verdacht, had volgens hem met zijn aparte tactiek te maken. "Ik koos er voor om juist níet alles vooraf te weten. Ik wilde oprecht verrast reageren als ik hoorde wat we gingen doen. 'Paardrijden? Yes!' Ik wilde overkomen als een spontane kandidaat."

In Nederland is het programma vaak een springplank voor een carrière in de media, iets dat Thomas wel ziet zitten. "Ik zou best willen presenteren op tv. Ja, dat zou ik echt te gek vinden!"

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Marleen van Veen

    Thomas spreekt Nederlands alsof hij een Nederlander is. Dit heeft echt niks met een accent te maken...

  • Blauwtje

    Ze verstonden waarschijnlijk gewoon niet wat hij zei. Ik spreek uit ervaring, heb enkele jaren in Nederland gewerkt. Zelfs met het mooiste accent begrijpen ze onze woordkeuzes niet, je kan beter Engels met hen praten. Dat hebben ze trouwens liever ook...

Meld een bug