Vlaamse tarotkaartenlegger Maarten krijgt wildcard en wordt mogelijk toch de man van Gordon

RTL
Na twaalf uiteenlopende dates heeft Nederlands showbizzbeest Gordon zijn keuze gemaakt in zijn zoektocht naar een liefdespartner. Vijf mannen zijn door hem uitgekozen voor de finaleweken van 'Gordon Gaat Trouwen... Maar met Wie?', een bloedserieus bedoelde zoektocht naar een potentiële echtgenoot voor de presentator (49): Rogier, Gerben, Manuel en Roy zijn nog in de race om hem het jawoord te geven. Een vijfde man, de Vlaamse tarotkaartenlegger Maarten (28), pakte de wildcard. 

De komende weken maakt Goor kennis met de schoonfamilies. Kiest hij voor een zorgzame familieman of een lenige financieel manager? Zwicht hij voor de looks van een Italiaanse steward, die spannende fitnessclub-eigenaar of gaat hij toch voor het Vlaamse medium?

De familieman: Rogier

1,3 miljoen mensen zagen in de eerste aflevering van Gordon Gaat Trouwen  op de commerciële zender RTL4 hoe de 41-jarige Rogier het hart van de naar liefde hunkerende Gordon compleet op hol deed slaan. De ondernemer pakte Gordon direct in toen hij in een bakfiets mét dochtertje Jamie (die werd verwekt met een vriendin) er in kwam aanrijden. De twee beklommen samen een kerk, waar al wat voorzichtige toekomstplannen en zelfs een kus op de mond werden gedeeld. "Hij zei dat hij altijd naast me zal staan. Dan breekt mijn hart, want dát is wat ik wil", concludeerde 'Goor' al snel.

Twitter in Nederland ontplofte toen het afspraakje na een boottocht door de Leidse grachten niet meer kon mislukken. Via de hashtag #teamrogier lieten kijkers massaal weten dat Gordon de trouwring om Rogiers vinger moet schuiven. De twee lijken, samen met de kleine Jamie, een toekomst samen beschoren. 

Rogier en Gordon hadden meteen een klik.
screenshot RTL Rogier en Gordon hadden meteen een klik.
RTL

De flexibele man: Gerben

Omdat hij in het dagelijks leven de hele dag met cijfertjes bezig is, vond de 38-jarige Gerben een hobby die daar werkelijk helemaal niets mee te maken heeft, namelijk aerial silk (luchtacrobatiek met doeken, red.). Terwijl hij zich in een paars stuk stof wikkelde, raakte Gordon flink onder de indruk van Gerbens kunstjes, die hij spectaculair noemde. Hoewel de vonk niet oversloeg zoals bij Rogier gebeurde, vond Goor het toch het proberen waard en gaf hij Gerben het voordeel van de twijfel en werd hij huwelijkskandidaat numero 2. Maar dat kwam ook omdat de twee andere dates in de aflevering (hij verveelde zich met Youri dood op de golfbaan en ontdekte dat Arnold in een vies kraakpand woont) alles behalve spannend waren.

Gerben doet aan aerial silk
RTL Gerben doet aan aerial silk
RTL

De hunk: Manuel

De zon in Rome moet zeker hebben meegewerkt, maar je kon Gordon zo ongeveer opvegen toen hij Manuel nog maar een paar seconden had gezien. De presentator verdronk in zijn diepbruine ogen en maakte naar de cameraman een gebaar dat hij alleen zou maken als hij het 'echt heel leuk' met een man zou hebben. En dan bleek Manuel ook nog eens steward én banketbakker te zijn. Met Manuel ziet Gordon zich wel door Rome lopen, maar er zijn ook valkuilen. De afstand tussen Nederland en Italië is een probleem. Daarbij is Gordon bang zijn hart te verliezen, terwijl hij zijn zoveelste relatie nu juist rustig wil opbouwen.

Manuel en Gordon rijden door Rome in een knalrood Fiatje.
screenshot RTL Manuel en Gordon rijden door Rome in een knalrood Fiatje.

De sportieve: Roy

Fitnessclub-eigenaar Roy bedacht een originele date, waarbij Gordon als vanouds helemaal dubbel lag. De chemie spatte er vanaf toen hij en de 38-jarige Noord-Brabander in een dark room aan de slag gingen met fluoriserende bodypaint. "Deze date zal ik het langst heugen. Ik voel je kwast", aldus Gordon halverwege een lachstuip. Om het allemaal tot een wat hoger niveau te brengen, brachten ze ook een bezoekje aan het Rijksmuseum in Amsterdam met de 'Nicht- eh, Nachtwacht'. Want, zoals Roy meende, 'het gaat niet altijd om de buitenkant'.

Voor de kandidaat bleek het een uitgemaakte zaak. "Gordon is mijn toekomstige man."

Gordon laat zich beschilderen door Roy.
RTL Gordon laat zich beschilderen door Roy.

De spirituele man: Maarten

In de promo inspecteerde Gordon met stijgende verbazing de woning van Vlaming Maarten (28): een appartement dat vol staat met eiken meubilair en spiritueel bedoelde engelenbeeldjes, die zich spiritueel coach en tarotkaartenlegger noemt. Hoewel Gordon zich ergerde aan het stopwoordje 'effectief' van de strak gekapte, best romantische landgenoot, kreeg hij gisteravond de wildcard.

Vlaming  Maarten (28) is tarotkaartenlegger. Hij leek uitgeschakeld, maar krijgt nu de wildcard.
screenshot RTL Vlaming Maarten (28) is tarotkaartenlegger. Hij leek uitgeschakeld, maar krijgt nu de wildcard.

Het huwelijk met een van de vijf mannen vindt later dit jaar plaats in de buurt van Kaapstad in Zuid-Afrika, waar Gordon een huis heeft. Het wordt ingezegend door presentatrice Angela Groothuizen, die ooit menig tienerharten sneller deed slaan als zangeres van de Dolly Dots.

Of het tot een echt jawoord komt is overigens nog even afwachten. Gordon, die de afgelopen jaren ettelijke relaties zag stranden, is volgens eigen zeggen best angstig voor een vaste verbintenis. "Ik zal erg moeten wennen aan trouw zijn en elkaar respecteren. Verder vrees ik voor wederom een mislukking." Volgens de psycholoog die Goor bij zijn zoektocht naar de ware begeleidt, hoeft hij daar niet bang voor te zijn. "Dat hoort nu eenmaal bij het leven."

De uitzending is dinsdag te zien op VITAYA om 21.25 uur.

RTLReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.