Vlaamse showbizz in rouw: Wim Claes overleden

Wim Claes
rv Wim Claes
Ongeloof en verdriet in de Vlaamse showbizz sinds gisteren het droevige nieuws bekend raakte dat de Belgische arrangeur, producer, componist, songwriter en muzikant Wim Claes is overleden, schrijft Showbizzsite.be.

​Wim werd op 29 juni 1961 geboren in Leuven, maar woonde al vele jaren in zijn geliefde Haacht, waar hij ook zijn opnamestudio ‘Studio Close’ had gevestigd. Doorheen zijn carrière werkte Wim samen met zowat de voltallige showbizz en schreef hij songs voor Clouseau, Dana Winner, Sam Gooris, en vele anderen.

Met onder andere Emma Philippa en John Terra componeerde hij ‘Like The Wind’, het liedje waar Vanessa Chinitor in 1999 ons land mee vertegenwoordigde op het Eurovisiesongfestival. Wim werkte ook mee aan Kim Kay haar monsterhit ‘Lilali’ en hij was betrokken bij projecten als ‘Idool’, ‘X-Factor’, ‘Star Academy’ en ‘Eurosong For Kids’.

De langste en meest unieke samenwerking realiseerde Wim met Gene Thomas, tevens zijn beste vriend. Wim werkte mee aan alle songs van X-Session. Hij was ook intens betrokken bij alle songs van Gene Thomas, zijn solocarrière en nevenprojecten.

Het nieuws van Wim zijn overlijden kwam bij velen aan als een donderslag bij heldere hemel. "We verliezen niet alleen een goede vriend, maar ook één van de meest positieve en zachtaardige enthousiastelingen. Wim was een minzame, bescheiden kerel maar een groot talent in eenvoud." 

Wim werd 56. Hij laat een vrouw en twee kinderen na.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Isabelle Methot

  Rust in vrede Wim , je was een aangename persoon om mee samen te werken ! Mijn dochter heeft er van genoten! Je gaat enorm gemist worden! Sterkte aan de hele familie en vrienden !

 • Kjell Devos

  Leeftijd van mijn vader..veel te jong!

 • Katja Schraudy

  Claudine vanerp@ ze schrijven niet bij aan wat hij gestorven is?

 • frieda schaut

  veel te jong van ons heengegaan!! sterkte aan de nabestaanden!!

 • Claudine Vanerp

  Heel erg geschrokken, je was een hele fijne jeugdvriend, zoveel leuke momenten gedeeld! Altijd goed gezind, altijd klaar voor iedereen , en een fantastische muzikant!! En nu veel te vroeg van ons heengegaan! Heel veel sterkte aan de familie Brecht en Claudine