Vier nieuwe meisjes op het strand: VTM breit vervolg aan muziekshow en wijzigt presentatrices

Olga Leyers is een van de '2 meisjes op het strand'. Met wie ze een duo gaat vormen is nog niet bekend gemaakt.
Medialaan Olga Leyers is een van de '2 meisjes op het strand'. Met wie ze een duo gaat vormen is nog niet bekend gemaakt.
Nathalie Meskens, Tine Embrechts, Olga Leyers, Laura Tesoro, Ruth Beeckmans en Josje. Dat zijn de zes dames die op het Klein Strand van Oostende drie afleveringen van het zomerse '2 Meisjes op het strand' aan elkaar gaan praten. Wie met wie een duo vormt, wil VTM nog niet kwijt.

Voor wie na al die jaren nog altijd heimwee heeft naar 'Tien om te Zien' in Blankenberge, organiseert VTM ook nu weer een muzikaal feestje in Oostende. Vorig jaar keken er gemiddeld 571.165 mensen naar '2 Meisjes op het strand', dat op de laatste drie vrijdagavonden van de zomervakantie werd uitgezonden, en dus komt er een vervolg. Dit jaar worden de shows aan elkaar gepraat door zes BVS'en - Bekend Vrouwelijk Schoon - opgedeeld in drie keer twee koppels. Van de zes dames die vorig jaar in Oostende mochten opdraven, keren enkel Olga Leyers en Nathalie Meskens terug. Natalia, Dina Tersago en de nieuwe K3-meisjes, die vorig jaar nog op het Klein Strand stonden te blinken, vallen af.


In elke aflevering komen tien acts aan bod. Reken maar op heel wat deelnemers uit 'Liefde Voor Muziek'

Nathalie Meskens.
Medialaan Nathalie Meskens.

Backstage
Aan het concept van '2 Meisjes op het strand' wordt verder niet veel gesleuteld. Net zoals vorig jaar draait de show rond zomerse muziek. In elke aflevering zullen zo'n tien acts aan bod komen. Maar er wordt ook tijd uitgetrokken om een kijkje te geven in de immer bruisende backstage en er zullen weer verrassende intermezzo's zijn, zoals artiesten die in de auto zingen. Rode draad door '2 Meisjes' zijn de grote namen die het voorbije jaar in de belangstelling stonden. Er zullen dus heel wat deelnemers uit 'Liefde Voor Muziek' passeren. Reken maar op optredens van onder anderen Isabelle A, Gers Pardoel, Clouseau en Bart Peeters. De makers van de show laten ook weten dat er opnieuw onverwachte duo's zullen aantreden.

Laura Tesoro.
Medialaan Laura Tesoro.

Vinger op de knip
Opvallend is dat VTM niet raakt aan het aantal shows, maar wel aan het aantal opnamedagen. Vorige zomer werd er op drie dagen - voor even veel shows - een fijn feestje gebouwd aan zee. Deze keer beperkt de zender de muzikale pret tot twee avonden: dinsdag 8 en woensdag 9 augustus. "We optimaliseren het opnameschema van '2 Meisjes' inderdaad tot twee opeenvolgende avonden. Zo kunnen we de fans die afzakken per show méér artiesten aanbieden", klinkt het bij VTM. Dat de zender ook de vinger op de knip houdt en vooral in het najaar fors wil uitpakken, zal ook niet vreemd zijn aan deze 'optimalisatie'.

Josje.
Medialaan Josje.
Tine Embrechts.
Medialaan Tine Embrechts.
Ruth Beeckmans.
Medialaan Ruth Beeckmans.