Videobeelden tonen verkeersongeluk George Clooney

George Clooney reeds frontaal op een wagen die op de verkeerde kant van de weg stond.
EPA George Clooney reeds frontaal op een wagen die op de verkeerde kant van de weg stond.
Het verkeersongeluk van George Clooney (57) op Sardinië is dinsdag vastgelegd op video met een camera langs de weg. De videobeelden van de botsing staan op de website van de Italiaanse krant Corriera della Sera.

Op de beelden is te zien dat de acteur met zijn motorscooter frontaal inrijdt op de voorkant van een Mercedes die op de verkeerde weghelft stilstaat om linksaf te kunnen slaan. Een andere motorrijder weet de Mercedes nog net te ontwijken, maar Clooney botst met zijn Yamaha op de motorkap en wordt enkele meters de lucht in geslingerd. Andere automobilisten schieten meteen te hulp.

Het ongeluk gebeurde om 8u15. Clooney, die een helm droeg, is met een ambulance overgebracht naar de spoeddienst van het ziekenhuis in Olbia. De acteur bracht een paar uur door in het ziekenhuis voor onderzoeken en onderging een MRI-scan. Hij heeft kneuzingen aan een arm en zijn knie en heeft last van zijn bekken.

Clooney is momenteel in Italië voor opnames van de serie Catch 22. "Hij is thuis aan het herstellen en het komt er weer bovenop", laat zijn woordvoerder aan The Hollywood Reporter weten. Clooney verblijft in een villa in Puntaldia aan de noordoostelijke kust van Sardinië.

EPA
AP5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Peter Buyck

  Voor de autorijder schuilt het grootste gevaar vaak in motards.... Je krijgt als autobestuurder alle verwijten van de wereld naar je hoofd omdat jij na x minuten uitkijken en 'hén' niet gezien hebt (want ja, optrekken kunnen ze goed). Ja er is in Kortrijk zo'n plaats waar je parkeert achter een 'heuvel'. Vorig jaar zo'n motard die nadat ik kon vertrekken als een spook opdaagde...

 • Patricia Vyncke

  Zal wel dubbele verzorging gekregen hebben.....

 • Roeland Kenis

  Dit is iets wat dagelijks gebeurt met motorrijders. Maar jammer genoeg staat er niet altijd een camera en is de motorrijder ook meestal niet zo wereldbekend. Met meestal als gevolg dat de goegemeente de motorrijder de schuld geeft, terwijl dit vaak een duidelijk geval is van verkeerd inschatten door de automobilist. Hier wilde hij eerst voor de motoren afdraaien en beseft dan dat hij te traag is, dus stopt hij maar in het midden van de weg.

 • Patrick Voet

  Voor een motorrijder schuilt het grootste gevaar meestal in andere weggebruikers.

 • André Gijbels

  Word binnenkort verfilmt , Ocean 12