Verstraeten moet Zillion slopen of heropbouwen

Laenen
Frank Verstraeten (46) houdt een kater over aan zijn Zillion-reünie. Na tien jaar procederen moet hij honderdduizenden euro's ophoesten om de verkrotte dancing te herstellen. "Ongelooflijk, de stad is eigenaar van dat krot", klinkt het.

Ooit was het gebouw van de legendarische Zillion op het Antwerpse Zuid een oude sporthal met de naam 'Going Out'. Verstraeten kocht het, kreeg een vergunning om er een multifunctioneel complex van te maken, maar in de praktijk bouwde hij zonder de vereiste vergunningen een megadisco.

Na de val van de Zillion, begin jaren 2000, vervolgde het Openbaar Ministerie Verstraeten voor al zijn stedenbouwkundige inbreuken. Die procedureslag is nu pas beslecht en kent één grote verliezer: Frank Verstraeten. Die moet van het pand weer een multifunctioneel complex maken, zoals de vergunning in 1997 voorschrijft. Een kostelijke grap voor Verstraeten, want sinds het definitieve einde van de Zillion in 2003 werd de disco in een ruïne herschapen. Verstraeten krijgt wel de kans om het te slopen, maar dat zal ook een dure grap worden.

LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

Laenen