Verontwaardiging alom wegens outfitkeuze Beyoncé en Ed Sheeran: “Een perfect voorbeeld van de dubbele standaard”

Beyoncé en Ed Sheeran kozen wel héél verschillende outfits.
Twitter Beyoncé en Ed Sheeran kozen wel héél verschillende outfits.
Een foto van Beyoncé en Ed Sheeran samen op het podium deed een heel debat ontstaan over gendernormen. Het felle contrast tussen de extravagante jurk van Beyoncé en de jeans en sneakers van Sheeran, zouden een “perfect voorbeeld zijn van de dubbele standaard voor mannen en vrouwen”.

De twee artiesten brachten samen het nummer ‘Perfect’ tijdens het Global Citizen Festival: Mandela 100 in Jo’burg, Zuid-Afrika. 

Maar hun performance verdween naar de achtergrond tijdens de discussie die achteraf losbarstte. “Het feit dat vrouwelijke artiesten zoals Beyoncé een frivole jurk moeten dragen en Ed gewoon mag komen opdagen in zijn t-shirt, is schandalig. Het toont aan hoe we andere verwachtingen hebben van succesvolle mannen en vrouwen. De lat ligt veel hoger voor vrouwen.”

Andere Twitteraars vroegen zich dan weer af: “Is het legaal om je zo te kleden naast Beyoncé? Zelfs als je Ed Sheeran bent is dit wel érg casual.”

(Lees verder onder de tweets)

Anderen verdedigden de kledingkeuze van Sheeran dan weer. “Hij draagt waar hij zich gemakkelijk in voelt, en zij draagt waar zij zich goed in voelt. Einde verhaal. Je moet geen problemen creëren waar er geen zijn.”

“Beyoncé draagt altíjd zulke opvallende jurken”, merkt iemand anders op. “En Ed draagt altijd jeans en een t-shirt. Dat ze nu toevallig naast elkaar op het podium staan verandert daar niets aan. Het heeft niets met geslacht te maken, maar met hun eigen stijl.” 

Ed Sheeran heeft intussen al gereageerd op alle commotie, en naar goede gewoonte wanneer het op zijn uiterlijk aankomt, kan hij ermee lachen.

Op zijn Instagram Stories deelde hij een foto van het bewuste t-shirt dat hij droeg tijdens het optreden. Het opschrift luidde ‘Hoax UK Since 94'. Sheeran deelde daarbij met een knipoog de hashtag #dresstoimpress en ‘Swipe naar boven om de look te shoppen’. 

Bovendien volgde hij dat bericht op met een extra boodschap: ‘Volg @hoax1994 voor meer fantastische modekeuzes’. 

Beyoncé reageerde nog niet op het voorval. 

Ed Sheeran steekt de draak met de discussie.
Instagram Ed Sheeran steekt de draak met de discussie.
Ed Sheeran steekt de draak met de discussie.
Instagram Ed Sheeran steekt de draak met de discussie.6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Manuella Hollants

  Beyonce zou wel opvallen als ze ineens gekleed in t shirt , jeans en sneeakers op t podium moest verschijnen. Heeft ze dat wel in haar kast hangen?

 • Jil Heirman

  Ze hebben alletwee niks verkeerd gedaan. Het probleem ligt ‘em in ‘t feit dat de wereld het niet van vrouwen aanvaardt dat ze er zo nonchalant als Ed bijlopen, laat staan optreden. Bij een man noemt men dat “deel vd charme” van die persoon, bij een vrouw doodgewoon “slonzig”.

 • Loesje Vranken

  Iedereen doet aan wat hij wil en waar je u goed ingaat voelen. Het is nog steeds het innerlijke van de mens dat prioriteit is. Weer een vb dat velen alleen naar het uiterlijk kijken en vergeten hoe mooi een mens wel is als je een goed hart hebt.

 • Luc Dhaeseleer

  Dit is gewoon hypocriet de rollen omkeren. De man zou het nooit moeten wagen om eens wat "extravaganter" te dragen, zeker niet als hij daardoor de ogen meer op zichzelf richt en de vrouw die naast hem staat in de schaduw stelt. Mannen hebben noch het recht, noch de kans om zich ook "frivool" te kleden. DE laatste keer dat dit wel aanvaard werd was einde jaren 60 maar het heeft dan ook niet lang geduurd.

 • Chris Kringel

  manmanman...wat een gezever toch allemaal over die gendergelijkheid. Laat een vrouw nu toch eens vrouw zijn en een man man zijn. Mannen en vrouwen zijn nu eenmaal niet gelijk en das maar goed ook