Verontrustende audio-opname van Johnny Depp op vierde procesdag : “Ik vroeg haar om me te snijden. Als ze niet wilde, zou ik het wel zelf doen”

Johnny Depp
Photo News Johnny Depp
Dag vier van het proces tussen Johnny Depp (57) en The Sun is van start gegaan in Londen. Vrijdagochtend bekende de acteur dat hij niet alleen zijn ex, Amber Heard, een kopstoot gaf. Hij duwde ook haar zus in een poging om “zichzelf te beschermen”, terwijl hij aanvankelijk beweerde dat hij nooit geweld gebruikte. Het is ondertussen de beurt aan de advocaat van Depp om de acteur te ondervragen. Ook de politieagente die op het telefoontje naar de alarmlijn reageerde, getuigt. 

Gisteren raakte bekend dat de twee blauwe ogen en de dikke neus die Amber vastlegde op foto, wel degelijk door Johnny werden veroorzaakt. “Ja, ik heb haar per ongeluk een kopstoot gegeven", klonk het. “Maar alleen omdat ik probeerde te verhinderen dat ze mij sloeg.” Vandaag kwam aan het licht dat hij ook de zus van Heard hard aanpakte in hun penthouse in LA. Hij gaf toe dat hij Whitney Heard duwde, maar niet uit eigen beweging.  “Om mezelf te beschermen”, verduidelijkt hij. “Ik heb haar niet hardhandig geduwd. Ze probeerde me te slaan en ik probeerde mezelf te verdedigen. Ik denk niet dat dat als gewelddadig beschouwd kan worden.”

Hondendrollen

Daarnaast maakte het koppel ook ruzie over de grootte van hondendrollen. Johnny beweert dat hij genoeg had van zijn relatie met Amber, toen hij ontdekte dat iemand zijn behoefte had gedaan in hun bed. Heard beweert dan weer dan één van hun honden, Pistol of Boo, de schuldige was. “Die drol was veel te groot om gelegd te zijn door een hondje van drie of vier kilo”, wuifde Depp die verklaring weg. “Amber of één van haar vriendinnen zijn de enige personen die naar mijn mening doortrapt genoeg zijn om zoiets te doen.”

Amber verklaart dat Johnny een telefoon naar haar gezicht gooide, toen hij de uitwerpselen in het bed ontdekte, omdat hij zo kwaad was. Depp weerlegt dat. “Nee, ik heb er eens goed mee gelachen”, zegt hij. “En hoewel ik op dat moment nog sterke gevoelens voor haar had, besloot ik dat het beter was dat we elkaar niet meer zouden zien.” 

“Happy f***ing birthday”

Dat alles gebeurde op de dag van Ambers 30ste verjaardag. Depp kwam twee uur te laat op het feestje en stelde het niet op prijs dat Heard hem daarvoor op de vingers tikte. In plaats daarvan zou hij volgens Amber razend zijn geworden. “Hij gooide een glas champagne naar me en trok aan mijn haren”, verklaart ze. “Daarna liet hij een briefje achter met ‘happy f***ing birthday’.” Ook daar is volgens Depp niets van waar. “Ik ging nog tijdens het feestje naar bed, om een confrontatie te vermijden.”

Het is nu de beurt aan David Sherborne, de advocaat van Depp, om de vragen te stellen. Hij begint al meteen met een krachtig statement: “Als je je ooit gewelddadig gedroeg tegenover een vrouw, zou je dan verwachten dat je team ervoor zorgt dat je daarmee wegkomt?”, vraagt hij z'n werkgever. Die antwoordt prompt: “Nooit." 

Voorbeelden van geweld

Vervolgens haalt Sherborne enkele situaties aan waarin Depp zich gewelddadig zou hebben gedragen - voordat hij een relatie had met Heard. Zo hoort het hof over een moment waarop de acteur een hotelkamer verwoest zou hebben, goed voor 10.000 pond (11.168 euro) schade, die Depp vrijwillig vergoed zou hebben. In de hotelkamer lag z'n toenmalige vriendin Kate Moss te slapen. De acteur zou de schade veroorzaakt hebben omdat een vriend hem “genaaid had.” In tegenstelling tot de berichtgeving in de media is die vriend niét Moss. Depp ontkent dat hij haar ooit pijn heeft gedaan.  

“Heeft een vrouw - afgezien van Ms. Heard - je er in 57 jaar ooit van beschuldigd dat je haar geslagen zou hebben?" wil Sherborne weten. “Nee, meneer", is het antwoord. 

Amber Heard (met groen sjaaltje), komt aan op de vierde procesdag: "Ze vond het een fijn idee dat ik het monster was", verklaarde haar ex-man.
EPA Amber Heard (met groen sjaaltje), komt aan op de vierde procesdag: "Ze vond het een fijn idee dat ik het monster was", verklaarde haar ex-man.

Onredelijk gedrag

Het gesprek gaat daarna over op Amber Heard. Haar ex-man haalt enkele voorbeelden aan van haar onredelijke en dominante gedrag. “Mevrouw Heard had de gewoonte om, wanneer ik thuis kwam van het werk, mijn laarzen voor me uit te trekken", herinnert Depp zich. “Ik heb het altijd beschouwd als een erg vriendelijk, liefdevol gebaar.  Maar op een dag toen ik thuiskwam was ze druk bezig met iets anders, dus ik trok zelf m’n laarzen uit. Ze zei: ‘Waarom heb je dat nu gedaan? Je eigen laarzen uitgetrokken ...' Ze was overstuur. Het uittrekken van laarzen is zo'n kleine, alledaagse handeling, dat je je wel kunt voorstellen hoe het eraan toe ging als het over iets belangrijker ging", besluit Depp. “Ze had zo haar regels, en als ik niet meewerkte, barstte de hel los.”

‘Het monster’

Depp legt ook uit waar de term ‘The Monster’ vandaan komt, een woord dat al opvallend veel gebruikt werd tijdens deze rechtszaak. “Dat verhaal over het monster ... Mevrouw Heard vond het een fijn idee dat ik het monster was", verklaart hij. “Als we ruzie hadden en ik m’n positie probeerde uit te leggen en het escaleerde, dan werd ik voor haar ‘het monster’. Telkens wanneer ik niet meewerkte of het niets eens was met haar, noemde ze me ‘het monster’. Ze gebruikte die term erg vaak." 

Ook Heards drinkgedrag komt aan bod. In tegenstelling tot wat haar advocaten beweren, steunde de actrice Depp niet bij z'n gevecht om nuchter te worden, zegt hij. Hij vertelt hoe z'n ex hem regelmatig een glas whiskey inschonk toen hij thuiskwam - een gewoonte zoals het uittrekken van z'n laarzen. Zelfs wanneer Heard al sliep toen hij thuiskwam, zou er een glas sterke drank op hem staan wachten. “En zij dronk twee flessen wijn per avond", voegt hij eraan toe. 

Er wordt ook een audio-opname afgespeeld, die een maand voor hun scheiding gemaakt werd. “Wil je me snijden?”, vraagt Depp daarop aan Heard. “Snij me waar je maar wilt. Je wil me ergens snijden. In m’n arm, in m'n borst? Waar wil je beginnen? Snij me!” Heard wil echter niet toegeven: “Snij niet in je huid, alsjeblieft. Waarom zou je zoiets doen? Doe dat alsjeblieft niet”, antwoordt ze. Daarop roept Depp: “Snij me, snij me, snij me!” “Leg het mes neer", zegt Heard. “Doe het niet." Haar echtgenoot antwoordt daarop: “Ik wil naar je kijken. Er is een manier waarop de pijn gaat verdwijnen." Wanneer de advocate van The Sun Depp naar de opname vraagt, antwoordt hij: “Ik vroeg haar om me te snijden. Als ze het niet wilde doen, zou ik het wel zelf doen.”

Politieagente

De advocaat van Depp roept als volgende getuige de Amerikaanse politieagente Melissa Saenz op, die via videolink getuigt. Samen met een collega ondervroeg ze Heard op 21 mei 2016, nadat er via 911 een melding van huiselijk geweld gedaan was - Saenz’ specialisatie. Tijdens het bezoek zou Heard, die vergezeld werd door een ‘doorsnee blanke man’ (Saenz herkende Depp niet tijdens haar bezoek), gehuild hebben en geweigerd hebben om op de vragen te antwoorden. “Haar gezicht was rood en het was duidelijk dat ze huilde", zegt de politie-agente nu. “Maar ik heb geen blauwe plekken gezien." Dat herhaalt ze later, desgevraagd door de advocaat van Depp, nog eens: ze heeft Heards gezicht verschillende keren duidelijk kunnen zien, maar er waren geen sporen van geweld op haar gelaat te zien. “Ik heb de hele flat afgezocht en er was geen gebroken glas te zien", zegt ze ook nog. “Niets gebroken, niets dat vreemd leek." Het voorval werd afgedaan als een ‘non-crime’, geen misdaad dus. 

Opname met dierengeluiden

Depp en z'n advocaat overlopen tijdens het laatste deel van deze procesdag nog eens alle beschuldigingen die de vorige dagen opgebracht zijn - van het incident met het schilderij tot de vermeende aanval op het vliegtuig. Gisteren werd er een audio-opname afgespeeld. Daarop was Depp te horen, die luidkeels aan het kermen was. Volgens het team van de tegenpartij werd de opname tijdens die bewuste vlucht genomen, maar dat ontkent de acteur nu. “Ik heb nog lang nagedacht over die tape, tot ik besefte waar ze opgenomen zou kunnen zijn”, vertelt hij. “De tape waarop te horen is hoe ik vreemde dierengeluiden maak." Op vraag van z'n advocaat legt Depp uit dat de opname gemaakt werd toen hij aan het detoxen was in de Bahama’s. Ook Heard was daar aanwezig, tegen de zin van haar toenmalige echtgenoot. “Ik wilde het niet, omwille van de problemen die erbij komen kijken wanneer je lichaam zich ontdoet van de drugs. Maar ze hield vol dat ze voor me wilde zorgen." 

Dat hij haar tijdens dat verblijf geschopt zou hebben, ontkent hij. “Het was moeilijk om in die toestand zelfs maar naar de badkamer te wandelen", klinkt het. “Ik was niet in staat om te vechten." Na amper een paar dagen verlaat het koppel het eiland: “Het was een gemeenschappelijke beslissing, het werkte niet”, zegt Depp daarover. Bij thuiskomst huurde hij evenwel een hotelkamer voor Heard en haar vrienden, zodat hij verder kon detoxen, “alleen”. 

Volgende week

Na opnieuw zes uur ondervraging, mag Depp dan toch vertrekken. Normaal gezien had z'n getuigenis tegen lunchtijd afgelopen moeten zijn, maar het proces nam veel meer tijd dan voorzien in beslag. Vermoedelijk komt hij maandag opnieuw aan het woord. Ook Vanessa Paradis en Winona Ryder - die normaal gezien ook vandaag al hadden moeten getuigen - zullen pas volgende week aan het woord komen via videolink. Ook Heard zal begin volgende week getuigen. 

LEES OOK

Johnny Depp stuurde sms’jes naar vader Amber Heard nadat hij haar kopstoot gaf: “Ik ben te ver gegaan in mijn strijd tegen haar”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • mathias coene

    Klassiek geval van toxic relationship... passionele liefde maar evenpassionele ruzies...