Vermiste 14-jarige zoon van Sinéad O’Connor duikt toch weer op

Sinead O'Connor.
EPA Sinead O'Connor.
De wereldberoemde Ierse singer-songwriter Sinéad O’Connor (52) kan weer opgelucht ademhalen. Haar 14-jarige zoon Shane, die afgelopen vrijdag door zijn moeder als vermist werd opgegeven, is gisteren door de politie van Dublin opgespoord. 

Sinéad O’Connor twitterde afgelopen vrijdag een noodkreet over haar zoon de wereld in. De Nothing Compares 2 U-zangeres, die sinds oktober vorig jaar Shuhada Sadaqat Davitt heet nadat ze zich tot de islam bekeerde, schreef wanhopig bij een foto van Shane: “Dit is mijn 14-jarige zoon die sinds vrijdag wordt vermist. Hij zou naar het huis van ene Orlando gaan. Wie weet waar hij is, moet de politie bellen.”

Het bericht van de ster werd massaal gedeeld. Hoe de politie Shane uiteindelijk op het spoor kwam, is onbekend. De mogelijkheid bestaat dat de tiener zich na alle commotie zelf heeft gemeld. Hij is inmiddels herenigd met zijn beroemde moeder die tegenwoordig in het Ierse dorpje Dundrum woont. 

De zangeres heeft vier kinderen die ze kreeg tijdens vier huwelijken. Momenteel zou ze geen levenspartner hebben. Waarom Shane wegliep, is vooralsnog onduidelijk. Sinéad O’Connor zit al jaren niet lekker in haar vel. Ze werd ooit zelf als vermist opgegeven, deed meerdere zelfmoordpogingen en verbleef herhaaldelijk voor korte tijd in psychiatrische klinieken. 

De ooit rooms-katholieke zangeres staat bekend om haar uiterst controversiële uitspraken. Kort nadat ze zich vorig jaar tot de islam bekeerde, stelde ze niet meer met ‘witte mensen’ om te willen gaan. “Het spijt me ontzettend. Wat ik nu ga zeggen is zo racistisch dat ik nooit had gedacht dat mijn ziel het zo zou voelen, maar ik wil nooit meer omgaan met witte mensen (als non-moslims zo heten)”, schreef de Ierse in een tweet. “Geen moment, niet om welke reden dan ook. Ze zijn weerzinwekkend.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.