Verboden te knuffelen en werkdagen van 48 uur: nanny's van beroemdheden onthullen de vreselijke waarheid achter hun job

Beyonce.com/Instagram/Photo News/Reporters
De kinderoppas van Mel B heeft een boekje opengedaan in de rechtbank. De voormalige Spice Girl zou niet meer in staat zijn om voor haar kinderen te zorgen en zou die taken haast volledig afschuiven op de nanny. Een onhoudbare situatie, maar het gebeurt zeker niet voor het eerst. Dit zijn de meest verbijsterende bekentenissen van de nanny's uit Hollywood.

Julia Roberts: nanny moet pruik dragen

Julia doet er alles aan om een toegewijde moeder te zijn voor haar kinderen. Ze denkt wel nog niet aan stoppen met werken, en dus wordt er een kinderoppas ingeschakeld. Maar wanneer Julia weg is verwacht ze van haar nanny dat die een pruik draagt om zo goed mogelijk op haar te lijken. Zo zouden de kinderen volgens de actrice beter orders opvolgen. 

Julia Roberts en haar drie kinderen: tweeling Hazel en Henry en jongere broer Phinneus.
ISOPIX Julia Roberts en haar drie kinderen: tweeling Hazel en Henry en jongere broer Phinneus.

Madonna: 24/7 paraat staan, shifts van 48 uur

Angela Jacobsen is de voormalige nanny van Madonna. Op een dag liet ze de Queen of Pop weten dat ze stilaan van werk wou veranderen. Dat wou Madonna niet gehoord hebben en Angela werd meteen ontslagen en van het domein gegooid. Op Facebook reageerde ze verslagen. "Dit kan echt niet meer. Ik sta op voor mijn rechten, ongeacht de gevolgen. Ik ben het beu om altijd diegene te zijn die moet toegeven". 

Nadat ze zichzelf volledig had weggecijferd voor Madonna en haar kinderen, kon ze niet begrijpen dat ze zo werd behandeld. Ze moest 24/7 beschikbaar zijn en haar shifts duurden soms 48 uur. Bovendien werd ze heel vaak ingeschakeld als persoonlijke chef. Angela mocht enkel strikt macrobiotische recepten volgen.

Youtube Angela Jacobsen

Victoria Beckham: verboden met anderen te praten

Wie wil werken voor Victoria Beckham moet gehoorzamen. De vrouw van David eist dat de nanny de kinderen dag en nacht naar hun activiteiten brengt én neemt enkel een oppas aan die goed overweg kan met naald en draad. Voor het geval er een wardrobe malfunction optreedt. Victoria beslist ook wat je doet en wanneer je dat doet, waar je gaat en staat, en met wie je wel en niet mag praten. En dat heeft haar kinderoppas Abigail Gibson op brutale wijze ondervonden.

De nanny werd 'betrapt', toen ze met de ex-schoonheidsspecialist van Victoria aan het babbelen was. Dat was verboden, want die had eerder rondgebazuind dat de zus van Victoria en David Beckham een affaire hadden. Victoria ging compleet door het lint en maakte het leven van Abigail ondraaglijk. Ze dreef haar oppas tot het uiterste en schreeuwde dagelijks hoeveel pijn en problemen ze haar familie had aangedaan. De nanny nam niet veel later ontslag.

Victoria Beckham en haar voormalige nanny, Abigail Gibson.
REX FEATURES Victoria Beckham en haar voormalige nanny, Abigail Gibson.

Brad Pitt en Angelina Jolie: nachtenlang opblijven om films te kijken

Brad Pitt en Angelina Jolie hebben zes kinderen geadopteerd, toen ze nog getrouwd waren. Sowieso al een zware job voor een kinderoppas, maar het eisenpakket van de acteurs maakte het haast onmogelijk. De kinderoppas lekte dat het vooral Angelina is die geen nee kan zeggen tegen haar oogappels: de kinderen mogen naar bed gaan wanneer zij dat willen, en de nanny moet paraat staan tot ze effectief slapen. 

Makkelijker gezegd dan gedaan, want volgens de oppas blijven de kinderen liever de hele nacht op om films te bekijken. De kinderen mogen uitslapen, maar de nanny moet voor dag en dauw weer beschikbaar zijn. Brad en Angelina eisen bovendien dat de oppas verschillende talen beheerst. De nanny moet op zijn minst een mondje kunnen spreken van de taal van de landen waar Angelina en Brad een kind uit hebben geadopteerd. 

Links: Krisann Morel, de voormalige nanny. Rechts: Angelina Jolie en haar zes kinderen.
Coleman-rayner/Photo News Links: Krisann Morel, de voormalige nanny. Rechts: Angelina Jolie en haar zes kinderen.

Kim Kardashian: kids moeten stil blijven

Ten huize Kardashian-West is het van levensbelang dat ze 's nachts niet wakker gemaakt worden. De nanny's worden er uitdrukkelijk op gewezen dat hun kids niet mogen huilen, wanneer ze in bed liggen, of wanneer Kanye aan nieuwe muziek werkt. Kanye zou 2.000 dollar fooi geven per nacht dat ze in die opdracht slagen.

Tijdens de opnamen van hun realityshow 'Keeping Up With The Kardashians' mogen de kindermeisjes daarnaast op geen enkel moment in beeld komen. Kourtney Kardashian ging tijdens het filmen zelfs eens over de rooie, omdat de nanny haar bij haar voornaam had genoemd en niet als 'madame'. De Kardashians zouden hun oppas bovendien opdrachten geven die een nanny volgens de wet niet mag uitvoeren.

The Kardashians met een van hun nanny's.
AKM-GSI/Instagram The Kardashians met een van hun nanny's.

Kris Jenner: gaf de oppas kwetsende uitbranders 

Het is niet beter, als je voor 'momager' Kris Jenner werkt. Zij zou bijzonder veeleisend zijn geweest, toen Kim, Kourtney en Khloé nog peuters waren. Zo onthulde haar nanny van toen, Pam Behan, dat Kris op een dag compleet door het lint ging, omdat ze broccoli was vergeten kopen. Ook wanneer Pam in de file stond,werd ze telkens de huid volgescholden.

De nanny, Kris Jenner, en een oude familiefoto.
ET/Reporters/Getty Images De nanny, Kris Jenner, en een oude familiefoto.

Halle Berry: verboden de kinderen te knuffelen

De voormalige nanny van Halle Berry, Alliance Kamdem, mocht nooit genegenheid tonen: het was ten strengste verboden de kinderen aan te raken, te knuffelen of een kus te geven. De nanny kreeg het ook zwaar te verduren: ze beweerde dat Gabriel Aubry - intussen de ex van Halle Berry - haar een harde duw gaf, terwijl ze hun dochter Nahla op de arm had. De kinderbescherming van Los Angeles ontfermde zich over de zaak en de ex van Berry ging een cursus volgen om zijn woede onder controle te krijgen. Hij bleef wel ontkennen dat hij de oppas had aangeraakt.

Van links naar rechts: nanny Alliance Kamdem, Halle Berry met haar dochter, en haar ex Gabriel Aubry.
Alamy/Reporters Van links naar rechts: nanny Alliance Kamdem, Halle Berry met haar dochter, en haar ex Gabriel Aubry.

Mariah Carey: 100 uur per week van dienst

Mariah Carey is een ware diva en dat weet ook haar ex-kinderoppas Simonette DaCosta. Toen Mariah het 'te druk' had, liet ze haar kinderen tot wel 100 uur per week achter bij de nanny. Bovendien moest ze ook 24/7 beschikbaar en paraat staan. Ze moest ieder bevel opvolgen, ook midden in de nacht. 

DaCosta werd ontslagen, nadat de popdiva vond dat ze te hecht raakte met haar kinderen. "Carey maakte zich zorgen over dat de kinderen in de war konden raken wie hun moeder was", klonk het. De nanny verdiende 6.300 euro per maand, maar stapte naar de rechter, omdat ze al die extra uren niet uitbetaald kreeg. Mariah Carey trof een schikking met Simonette.

Mariah Carey met haar ex-man Nick Cannon en hun kinderen Monroe en Moroccan.
Photonews Mariah Carey met haar ex-man Nick Cannon en hun kinderen Monroe en Moroccan.

Beyoncé: danspasjes van 'single ladies' verplicht

Hoe ver zou jij gaan met Beyoncé en Jay Z als baas? Volgens een ex-nanny van het koppel moest ze de choreografie van het nummer 'Single Ladies' verplicht uit het hoofd leren, zodat ze de danspasjes kon opvoeren, wanneer hun dochter Blue Ivy daarom vroeg. 

De oppas moest ook verplicht het handboek "Het dagelijkse programma - door mevrouw Carter" ondertekenen. Het handboek staat vol veeleisende en bizarre regeltjes: zo is het uit den boze Beyoncé te storen tijdens workouts, moet de nanny minstens tweetalig zijn, en moet ze bewezen kennis hebben van de omgeving waar ze wonen. 

Links. Beyoncé en Jay Z met hun dochter Blue Ivy. Rechts: de tweeling Rumi en Sir Carter.
Reporters/Beyonce.com Links. Beyoncé en Jay Z met hun dochter Blue Ivy. Rechts: de tweeling Rumi en Sir Carter.

Gwen Stefani: elke avond verkleed als superheld

De oppas van Gwen Stefani weet als geen ander welke superhelden er allemaal bestaan. Ze moest zich dan ook dagelijks verkleden, om de kinderen Kingston, Zuma en Apollo te plezieren. "Batman, Superman, Spiderman.. som het op, en ik ben het geweest. Gwen had het haar kinderen ooit beloofd als een verrassing, als ze zich gedroegen en op tijd naar bed gingen. Maar nu moet ik het iedere avond doen", getuigde de nanny. 

Gwen Stefani en haar huidige partner Blake Shelton. Stefani kreeg samen met haar ex Gavin Rossdale drie kinderen: Kingston, Zuma Nesta en Apollo.
Instagram/Photo News Gwen Stefani en haar huidige partner Blake Shelton. Stefani kreeg samen met haar ex Gavin Rossdale drie kinderen: Kingston, Zuma Nesta en Apollo.

Tom Cruise: als Mary Poppins aan het werk

Nog een nanny die zich moest verkleden: de oppas van Suri Cruise, de dochter van Tom Cruise en Katie Holmes. Nadat de kleine meid drie keer naar de musical van Mary Poppins was gaan kijken, wou ze haar eigen 'exemplaar'. Tom contacteerde een bureau en vroeg om een nanny die niet alleen de looks had van Mary Poppins, maar ook kon acteren en zingen zoals zij. Het bureau vond drie geschikte kandidaten en na verschillende proeven mocht de beste kandidate intrekken bij Tom Cruise. 

Het gezin Cruise met Mary Poppins. Intussen zijn Tom en Katie al jaren gescheiden.
Fran Curry/Disney Theatrical Productions Het gezin Cruise met Mary Poppins. Intussen zijn Tom en Katie al jaren gescheiden.

Bruce Willis en Demi Moore: verbaal en fysiek misbruik

Bruce Willis en Demi Moore raakten in de jaren '90 in een zware juridische oorlog verwikkeld met hun toenmalige nanny Kim Tannahill. De oppas diende een klacht in, omdat ze naar eigen zeggen verbaal en fysiek werd misbruikt tijdens haar job. Kim beweerde onder meer dat Demi haar had opgesloten in de badkamer, en dat de actrice haar bedreigde. Ze stelde ook dat ze werd gestalkt, dat haar privacy ernstig werd geschonden en dat er een inbreuk werd gepleegd op haar burgerrechten. De advocaten van het bekende koppel ontkenden de aantijgingen met klem. 

Het voormalige koppel en hun nanny Kim Tannahill.
Bruno Press/Getty Het voormalige koppel en hun nanny Kim Tannahill.47 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • freddy dubois

  Omhoog gevallen mensen die ook hun broek moeten afsteken om te schijten

 • piet devlieger

  En nochtans kan het zo gemakkelijk zijn : werk niet voor dergelijke mensen.

 • Chris Devlaeminck

  Het is misschien niet makkelijk een andere job te vinden. Of misschien compenseren de centen het gedrag van die omhooggevallen celebrities. Maar anders is het toch simpel. Als het die nanny's niet aanstaat dat ze het dan aftrappen. Laat die omhooggevallen pippo's zelf voor hun kroost zorgen.

 • Jo Peeters

  Wordt je als nanny dan zoveel betaald dat je dat wil volhouden? Zoek dan werk bij normale beroemdheden.

 • Dimitri Mostrey

  Daar aan zie je dat beroemdheden vaak niet gelukkig zijn. Geen wonder dat het zelfmoordpercentage in hun select clubje zo hoog is. Zoals ook hun druggebruik. Toch liever eenvoud dan plastic.