Vanilla Ice in quarantaine-vliegtuig: "Met mij is alles goed"

Vanilla Ice
REUTERS Vanilla Ice
Rapper Vanilla Ice (50) zat in het vliegtuig dat onder quarantaine was geplaatst in New York. Aan boord waren tientallen mensen ziek geworden, tot verrassing van de 'Ice Ice Baby'-artiest. Hij keek vreemd op toen na de landing talloze ambulances, brandweerwagens en politieauto's het toestel opwachtten.

"Ik ben net geland in New York, teruggekomen uit Dubai en nu zit ik vast in het vliegtuig met duizend politie-, ambulance- en brandweerwagens om ons heen. Dit is krankzinnig", twitterde Vanilla bij een video waarin hij de opgetrommelde hulpdiensten van achter zijn vliegtuigraampje filmt. "Schijnbaar zijn er meer dan honderd mensen ziek geworden op de onderste verdieping", zo laat hij kort daarna weten. "Ik ben blij dat ik boven zit. Het is namelijk een dubbeldeks vliegtuig."

Het toestel werd door de hulpdiensten onder quarantaine gezet. Een passagier vertelde The New York Times dat passagiers gedurende de hele vlucht vanuit Dubai op "slijmachtige" wijze aan het hoesten waren. Een bron binnen de politie zei tegen de krant dat tientallen passagiers kampten met ziekteverschijnselen. Daarop waarschuwde de piloot de autoriteiten, die besloten het toestel te isoleren nadat het was geland in de Amerikaanse stad.

Over het totale aantal patiënten deden tegenstrijdige verhalen de ronde. Volgens burgemeester Bill de Blasio zijn 19 mensen ziek geworden. Gezondheidsdienst CDC meldde in een verklaring dat zo'n 100 van de 521 passagiers onwel waren geworden. De symptomen bestonden uit hoesten en koorts. De autoriteiten stelden een onderzoek in en controleerden onder meer de temperatuur van passagiers. Uit onderzoek moet blijken waar zij precies aan lijden, maar de symptomen zouden wijzen op griep.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hanne Claes

    en we zullen nooit nog horen wat die ziekte precies was. Zoals zo vaak. 2 dagen nieuws, maar opvolging: niks.

  • Mario Adams

    Naar verluid vroeg de stewardess hem wat te drinken en hij vroeg een cola. Ze vroeg 'Anything else?' En hij zei: 'Ice, ice, baby!'....

  • Mark De vos

    2de Dek betekend first of business class