Vandalen vernielen modeltreinbeurs: Rod Stewart schenkt slachtoffers 10.000 pond

De Britse zanger Rod Stewart, 74 jaar inmiddels, schiet een modeltreinclub in Lincolnshire te hulp. In een expositie van de club hielden vandalen het voorbije weekend lelijk huis. Dat heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld. "Ik was absoluut van de kaart toen ik hoorde dat vandalen iets wat een mooie show had moeten worden, kapot hebben gemaakt", zei hij. Stewart doneerde 10.000 pond (ongeveer 11.400 euro) om de club te helpen. 

Zaterdag hebben vandalen een ravage aangericht in de tentoonstelling die de ‘Market Deeping Model Railway Club’ zondag in Stamford wilde openen. Blijkbaar is ook Rod Stewart, de zanger die in 1990 een hit had met 'Downtown Train", een liefhebber van modeltreinen. 

“Ik kan me pijn inbeelden”

“Ik had 23 jaar nodig om mijn modelbaan te bouwen, ik kan me hun pijn inbeelden", zo citeerde de BBC Sir Rod. "De collectie (van de club) was van onschatbare waarde en ik schenk 10.000 pond om de slachtoffers te helpen compenseren". Hij vroeg dat andere enthousiastelingen zoals zijn collega-zanger Roger Daltrey (The Who) en pianist/zanger/tv-vedette Jools Holland hetzelfde zouden doen. 

De club heeft een pagina opgezet om 500 pond (570 euro) op te halen, maar op pakweg een dag tijd was er al meer dan 70.000 pond (bijna 80.000 euro) geschonken. De politie heeft in de zaak vier jongeren gearresteerd en later op borg weer vrijgelaten.

Rod Stewart op het podium.
EPA Rod Stewart op het podium.
Vandalen hadden een ravage aangericht in de tentoonstelling die de modeltreinclub in Stamford wilde openen.
Twitter @harrysmallwood1 Vandalen hadden een ravage aangericht in de tentoonstelling die de modeltreinclub in Stamford wilde openen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.