Exclusief voor abonnees

Van ziek zorgenkind tot rijkste drummer ter wereld: na zware verslaving leeft Ringo Starr op z’n 80ste verjaardag gezonder dan ooit

Ringo Starr.
EPA Ringo Starr.
Terwijl hij vaak omschreven wordt als het minst belangrijke Beatles-lid, kent hij ongetwijfeld de meest bijzondere levensloop van The Fab Four. Drummer Ringo Starr, die dinsdag 80 verjaardagskaarsjes mag uitblazen, groeide op in complete armoede, maar slaagde er toch in om als twintiger plots wereldberoemd en stinkend rijk te worden. Even leek het erop dat alcohol en drugs het leven van de muzikant zouden verwoesten, maar Starr herpakte zich: op z’n 80ste leeft hij gezonder dan ooit. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Frederic Franke

  Respect en Happy Birthday Richard!

 • Eduard Dierckx

  Ringo is uniek, als linkshandige speelde hij zijn drum kit toch rechts en speelde niet gewoon als ritme drummer maar voegde een speciaal accent aan de Beatles nummers toe en niemand kon zijn speciale stijl in die jaren nadoen. Zie op YT, Sina-drums.

 • dirk gommaerts

  Ik heb de Rotogravure LP van hem. Vrij goed. ( Met Peter Frampton als goeie guitarist )

 • leo foulon

  Het is en het blijft een Beatle en dat is toch een stukje geschiedenis . Het gaat hem goed ,en dat ie 100 mag worden