Exclusief voor abonnees

Van westernheld tot “racistische eikel”: 49 jaar oude uitspraken verwoesten reputatie van John Wayne

John Wayne.
Photo News John Wayne.
De iconische acteur John Wayne (72)- bekend van klassiekers als ‘True Grit’ en ‘Rio Bravo’ - lijkt 41 jaar na zijn overlijden definitief van z’n voetstuk te vallen. In het midden van de Black Lives Matter-betogingen zorgen enkele racistische bekentenissen uit 1971 voor een storm van protest. “Ik geloof in witte superioriteit”, biechtte hij toen op in Playboy. Een uitspraak waar 50 jaar geleden niemand wakker van lag, maar nu plots wel heel verregaande gevolgen kan hebben. 

Je hebt 7% van dit artikel gelezen
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Eddy Grysouille

  Waar houden ze zich bij de media mee bezig? Het is de media die gans de santenboetiek opblaast en in overdrive brengt, men zou er beter aan doen om de media aan banden te leggen,en media censuur invoege brengen. """White Lives Matters To""""

 • Anthony Vandooren

  Iedereen moet er aan geloven.. Wie is de volgende?

 • Timmie Smet

  Als iedereen gaat graven, zal je over iedereen wel iets vinden. Binnenkort bestaan er geen helden meer, maar enkel schurken. De schuldige? De publieke opinie, en toch maar de gekte in stand houden en versterken uit angst om uitgespuwd te worden. Iedereen weet het nu wel zeker? Stop er nu mee!

 • Jill Steyls

  En maar weer oude koeien uit de sloot halen. Ineens is alles uit het verleden slecht, racistisch of discriminerend. Men moet alles eens leren te bekijken vanuit het juiste perspectief, waren andere tijden. Het verleden is het verleden, denk dat met wat er momenteel gaande is in de wereld, we beter focussen op de toekomst en wat we wel goed kunnen doen. We gaan nog genoeg miserie krijgen met dat hele corona gedoe, faillissementen, zware belastingen, armoede ... Dat zijn de problemen van vandaag.

 • Marc Blanchaert

  Snel alle films van John Wayne boycotten. Wat een kul, nu en misschien toen ook al wel iets minder correct maar niemand die zich hier iets van aantrok of zelfs wist. Internet lijkt hoe langer hoe meer een pest te worden.