Ga naar de mobiele website
^ Top

Van Tollembeek tot Pinkpop: "Dit is Urbanus met ballen"

ANP
Geen Foo Fighters op Pinkpop, wel Urbanus. De 'jeugdheld uit België' trakteerde het festival in een barstensvolle tent op stevige lolrock en liet de punker in zich de vrije loop. "Dave Grohl heeft afgebeld omdat hij zijn been heeft gebroken. Wat een mietje. Ik heb ook een nagel gebroken, maar ik sta hier wél."

"Onze pa komt direct, hij is zijn kiekens eten gaan geven. In zijn schoon kleren." Dochter en kersvers tourmanager Liesa draait lachend met de ogen. Het is 6.30 uur 's ochtends en op het erf van Urbanus in Tollembeek wemelt het van de drukte. Leden van De Fanfaar, de band waarmee Urbain de festivalzomer tegemoettreedt, laden de bus in. De komiek oogt ontspannen. De eerste grap is meteen een goeie. Iedereen lacht. Dit is een grote dag.

"Stress heb ik niet, nee", klinkt het even later aan de keukentafel bij een kop koffie. "Omdat ik voel dat ik in vorm ben. Het enige wat me kan overkomen, is dat de tent niet volloopt." Zijn ogen glinsteren. "Al ben ik wel dankbaar voor de uitnodiging. Ik heb wel eens met de Heideroosjes op Pinkpop en met Zita Swoon op Dranouter gespeeld, maar dit is toch iets anders. Die mannen van de Fanfaar gaan stévig. Dit is geen kleinkunstrock. Wel Urbanus met ballen."

Lees er vandaag meer over in Het Laatste Nieuws, ook verkrijgbaar in digitale versie.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug