Exclusief voor abonnees

Van steenrijke socialite naar ‘hoerenmadam’ op Most Wanted-lijst: wie is Epstein-sleutelfiguur Ghislaine Maxwell?

Ghislaine Maxwell op een persconferentie van de Verenigde Naties in 2013. Ze sprak toen over onze oceanen en duurzame ontwikkeling.
via REUTERS Ghislaine Maxwell op een persconferentie van de Verenigde Naties in 2013. Ze sprak toen over onze oceanen en duurzame ontwikkeling.
Het kat-en-muisspelletje tussen Ghislaine Maxwell (58) en de FBI is eindelijk ten einde. De rijke Britse socialite die gezien wordt als een sleutelfiguur in het misbruiknetwerk van de overleden miljonair Jeffrey Epstein, is gearresteerd. Dat bevestigt de Amerikaanse federale recherche FBI. Maxwell wordt later vandaag, donderdag, nog voorgeleid. Een reconstructie van hoe één van de meest invloedrijke vrouwen in New York plots op de ‘most wanted’-lijst van de inlichtingendiensten is beland. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gertie Daerden

  Helaas worden weinigen schatrijk door hard en eerlijk te werken.

 • paul van de velde

  Wie weet welke grote namen en beroemdheden en mensen die politieker zijn hebben wel niet met haar gewerkt en van haar diensten gebruik gemaakt ? Een prins zelf maar wie weet welke lui nog meer uit die kringen.

 • Saar Ingelbrecht

  U kan ze ook tienerpooier of mensen handelaar noemen. Het zou getuigen van enig respect voor de slachtoffers die in haar val getrapt zijn en die niet echt op zoek waren achter een madam om zich te laten prostitueren.

 • Jan De Vos

  Dochter Maxwell, de steenrijke krantenmagnaat, die ook frauduleus failliet ging. De dochter is even sluw als haar vader en zal via haar contacten in de hogere wereld, wel ontsnappen, dat ziet er toch naar uit. We zullen zien. Zij heeft blijkbaar heel wat feestjes georganiseerd met befaamde personen.

 • Bjorn Eeckhout

  De FBI mag enkel en alleen op Amerikaanse bodem werken!!!