Van J.K Rowling tot Steven Spielberg: kijk binnen bij de luxejachten van de sterren

Getty - Fotomontage AD
In 'Telefacts Zomer' nam Julie Colpaert de kijkers gisterenavond mee in de wereld van luxueuze megajachten. Hier geldt: hoe groter, hoe beter. Als je boot geen vijftig meter lang is, dan tel je in deze wereld niet mee. En niet alleen de boot zelf is duur, ook het interieur. Niet alleen rijke zakenmensen geven overigens graag geld uit aan een jacht, ook veel celebs hebben er eentje op hun naam staan.

Beethoven, eigendom van Rafael Nadal

Tennisser Rafael Nadal gebruikt zijn jacht vooral om te ontsnappen aan alle aandacht. Dat verklaarde hij zelf eerder in een interview. "Omdat ik die jacht heb kan ik alles en iedereen achterlaten en vergeten", zei hij. "Ik heb trouwens een voorliefde voor superjachten. Het zal niet snel gebeuren dat ik er eentje zie, en dat ik de naam van het jacht niet weet. Ik ken ze bijna allemaal". 

Nadal vaart geregeld rond op zijn jacht in de buurt van de Spaanse Balearen, waar hij ook zelf vandaan komt. Rafael is afkomstig van Porto Cristo, Mallorca. Het gaat om een Monte Carlo Jacht 76, die Beethoven werd gedoopt. Nadal kocht het schip in 2016.

Europa Press via Getty Images
BELGAIMAGE
RV
RV
RV

De Eos, eigendom van Diane Von Furstenberg 

De Eos is een 107 meter lange jacht. Modeontwerpster Diane Von Furstenberg en haar man, mediamagnaat Barry Diller, telden er naar verluidt 133 miljoen euro voor neer. De Eos is bijzonder, want het is een van de grootste zeiljachten ter wereld. Alle luxe is aan boord, zoals zes hutten en een prachtige glazen trap. Er werden ook al veel sterren aan boord van de Eos gespot, zoals Madonna en Sarah Jessica Parker.

Reporters / Crystal Pictures
Reporters / Crystal Pictures
Het interieur van de Eos is prachtig.
RV Het interieur van de Eos is prachtig.

Amphitrite, eigendom van J.K. Rowling

Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling heeft bijna 30 miljoen euro neergeteld voor 'haar' Amphitrite. Ze kocht het jacht niet nieuw, maar van Johnny Depp. Rowling verhuurt het schip als ze er zelf geen gebruik van maakt. En dat doet ze niet bepaald aan vriendenprijsjes, want een verblijf kost je ruim 96.000 euro per week.

Rowling wist dat ze het 47 meter lange schip wou kopen toen ze het zelf huurde voor een gezinsvakantie. Depp had het in 2008 nog volledig gerenoveerd voor zo'n 6,7 miljoen euro. Hij doopte het Vajoliroja, naar zijn toenmalige vrouw Vanessa Paradis en hun kinderen Lily-Rose en Jack. Maar na de scheiding van het koppel in 2012 kreeg het jacht een nieuwe naam: de Amphitrite. De boot beschikt over vijf kajuiten. Er kunnen naast 10 gasten ook nog 9 bemanningsleden verblijven. 

Photo News
Reporters / Crystal Pictures
Curtisstokes.net
Curtisstokes.net
Curtisstokes.net
Curtisstokes.net

Venus, eigendom van de familie Jobs

De Venus werd speciaal ontworpen voor Apple-oprichter Steve Jobs. Hij heeft echter nooit voet aan boord kunnen zetten, want Jobs is in 2011 overleden, hoewel het jacht pas in 2012 werd opgeleverd. Het schip ging naar weduwe Laurene Powel Jobs, en is nog steeds in haar bezit. 

Aan Venus hangt een prijskaartje van meer dan 100 miljoen. Het jacht is 78 meter lang en overal aan boord zijn - hoe kan het ook anders - grote 27 inch iMacs te vinden. De naam Venus komt uit de mythologie en verwijst naar de godin van de liefde.

Photo News
RV
RV

Seven Seas, eigendom van Steven Spielberg 

De Seven Seas is eigendom van regisseur Steven Spielberg. Het jacht is 86 meter lang en ruim 109 miljoen euro waard. Er is plek voor 23 personen, het heeft 7 luxe suites, een bioscoop, heli-platform en een zwembad. De Seven Seas werd gebouwd bij Oceanco, een scheepswerf in Nederland.

Spielberg, zijn echtgenote Kate en hun zeven kinderen houden er enorm van om de wereld rond te varen. In 2013 trok het gezin er nog maandenlang op uit voor een wereldreis. Toen zou Spielberg trouwens op het idee zijn gekomen om een nog grotere jacht aan te schaffen.

Photo News
Getty Images
RV
RV
RV

De Necker Belle, eigendom van Richard Branson

De Necker Belle is de verbouwde catamaran van Richard Branson. Er kunnen twaalf gasten verblijven, en het grote zeilschip is perfect voor zowel de avonturier als de luilakken. Branson biedt je ook de mogelijkheid om zijn 32 meter lange schip te huren, maar ook daar moet je wat voor op tafel leggen: zo'n 100.000 euro per week. Er zijn vier suites, een hightech audiosysteem en zelfs een openluchtcinema aan boord. Oh, en er is overal wifi. 

ISOPIX
yachtcharterfleet.com
yachtcharterfleet.com
yachtcharterfleet.com
yachtcharterfleet.com
yachtcharterfleet.com
yachtcharterfleet.com

De Cyan, eigendom van Bono

De Cyan is het pareltje van Bono van U2. Het schip werd in 1997 gebouwd als Renalo, maar later door de zanger omgedoopt tot Cyan. Het is vernoemd naar de kleur waarin hij het jacht iet overspuiten: een soort blauw/groen. Bono kocht het schip in 2008 voor ongeveer 25 miljoen euro. De Cyan heeft een lengte van 42,7 meter. 

Twaalf gasten kunnen comfortabel overnachten op het jacht. Elke hut is uitgerust met grote tv-schermen en een entertainment center. Er is een apart kantoor aan boord. Een speciale hut waar de bodyguard kan slapen is direct naast de belangrijkste slaaphut gelegen. Daar kan tevens een nanny slapen als er kinderen aan boord zijn. Verder is er ook een piano, een massagetafel en een jacuzzi

Het jacht heeft ook een 'garage', waar jetski's, surfplanken,kayakken, wakeboards, waterskis, een opblaasbare banaan en donut, snorkelapparatuur en visgereedschap te vinden zijn. Ook de Cyan is trouwens te huur: een weekje varen kost je zo'n 175.000 euro. 

RV
TOPSuperYachts
TOPSuperYachts
TOPSuperYachts
TOPSuperYachts
TOPSuperYachts24 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Sofian Blal

  mooi! vooral die van steven jobs!

 • Patrick Sandra

  Vroeg of laat gaan ze beter op zee leven we gaan deze weelde niet blijven slikken

 • Jonas Van snee

  Smaak da heb je of niet. De meeste zijn zo oubollig..

 • Mark Smets

  Ge moest mijn jacht eens zien...

 • Chris Ulrichts

  En mij tegen de oren slaan als mijn autootje meer dan 99 gr co2 uitstoot.