Van intense passie tot vuile oorlog: waar het fout liep tussen Johnny Depp en Amber Heard

Amber Heard en Johnny Depp scheidden in augustus 2016.
iPiccy Amber Heard en Johnny Depp scheidden in augustus 2016.
Ze mogen dan al sinds augustus 2016 gescheiden zijn, maar het ruziemaken tussen Amber Heard (32) en Johnny Depp (55) blijft duren. De beschuldigingen over huiselijk geweld en smaad vliegen over en weer, maar wie ziet door het bos de bomen nog? Tijd om alles op een rijtje te zetten. 

Oktober 2009

Johnny Depp en Amber Heard ontmoetten elkaar op de set van ‘The Rum Diary’.
RV Johnny Depp en Amber Heard ontmoetten elkaar op de set van ‘The Rum Diary’.

Johnny Depp en Amber Heard ontmoeten elkaar voor het eerst op de set van ‘The Rum Diary’. Hij speelt een journalist die geobsedeerd is door het personage van Heard, die verloofd is met een andere man. Depp is op dat moment nog samen met Vanessa Paradis. Heard had op dat moment een relatie met fotografe Tasya van Ree. 

Juni 2012

Vanessa Paradis en Johnny Depp gaan na veertien jaar uit elkaar. Ook Heard is opnieuw single. Niet lang daarna beginnen de twee acteurs een relatie. 

Het koppel samen op de rode loper, toen alles nog koek en ei was.
AP Het koppel samen op de rode loper, toen alles nog koek en ei was.

17 januari 2014

Volgens People Magazine zijn de twee acteurs verloofd. Pas drie maanden later, in april, zal Johnny Depp voor het eerst over zijn verloving praten. In een interview met ET zegt hij: “Het is opwindend om de ring van een meisje te dragen. Ik weet het niet, het past gewoon.”

3 februari 2015

Johnny Depp en Amber Heard treden in het huwelijk op het privé-eiland van de acteur in de Bahama’s. Het was een intieme bruiloft, met enkel een kleine groep vrienden en familieleden als getuige. 

Ondertussen zijn Heard en Depp getrouwd.
EPA Ondertussen zijn Heard en Depp getrouwd.

Maart 2015

Johnny Depp verlaat de set van ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’. Hij lijkt zijn rechterhand serieus verwond te hebben.
Photo News Johnny Depp verlaat de set van ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’. Hij lijkt zijn rechterhand serieus verwond te hebben.

Tijdens het filmen van ‘Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales’ in Australië werd Johnny Depp gespot met een verwonding aan zijn rechterhand. Naar verluidt liep hij die op tijdens een ruzie met zijn echtgenote. Depp zou uit woede tegen de muur gebokst hebben en zo zijn hand verwond hebben. 

22 april 2016

Amber Heard houdt een verjaardagsfeestje, maar dat loopt niet zo fijn af. Volgens documenten van de rechtbank, beweert de actrice dat Depp ‘dronken en high’ kwam opdagen en haar ‘agressief op de grond duwde’ nadat hij haar bij de haren had getrokken. 

2 mei 2016

Amber Heard gaat zonder haar echtgenoot naar het Met Gala.

21 mei 2016

Volgens documenten van de rechtbank belt Tillet Wright, een gemeenschappelijke vriend van het koppel, naar de noodcentrale op vraag van Heard. Volgens Heard startte het gesprek normaal, maar ‘raakt de acteur daarna bezeten door iets dat niet waar was, waarop zijn gedrag dramatisch veranderde’. “Johnny nam de gsm, draaide zijn arm zoals een baseballspeler en gooide de gsm naar me. Hij raakte mijn wang en oog met enorm veel kracht. Dan trok hij mijn haar naar achter toen ik probeerde op te staan van de zetel. Johnny bleef naar me schreeuwen, aan mijn haar trekken, me slaan en in mijn gezicht grijpen.”

De politie bevestigde aan nieuwssite ET dat een derde partij de noodcentrale belde omwille van huiselijk geweld. Toen de politie arriveerde aan het huis van Heard en Depp, vertelde de actrice hen dat de ruzie enkel verbaal was geweest, en ze maakte geen melding van Depp. Een dag later gaat het koppel officieel uit elkaar. 

23 mei 2016

Amber Heard vraagt de scheiding aan, vanwege ‘onoverbrugbare verschillen’. 

25 mei 2016

Johnny Depp reageert op de scheiding, en wil dat Heard niet alleen haar eigen advocaat betaalt, maar ook een scheiding van goederen, inclusief de inkomsten die ze kregen nadat ze uit elkaar gingen. Zijn woordvoerder laat het volgende weten: “Gezien de kortstondigheid van het huwelijk en het recente en tragische verlies van zijn moeder (die amper enkele dagen eerder overleed, red.), zal Johnny niet reageren op de valse verhalen, roddels, foute informatie en leugens over zijn privé-leven. Hopelijk wordt de ontbinding van dit korte huwelijk snel geregeld.”

27 mei 2016

Amber Heard verlaat de rechtbank, waar ze net een contactverbod heeft aangevraagd. Op haar wang is een blauwe plek te zien, waar Depp haar geraakt zou hebben met een gsm.
AP Amber Heard verlaat de rechtbank, waar ze net een contactverbod heeft aangevraagd. Op haar wang is een blauwe plek te zien, waar Depp haar geraakt zou hebben met een gsm.

Amber Heard vraagt een contactverbod aan tegen haar echtgenoot. Ze krijgt effectief een tijdelijk contactverbod toegewezen. Depp moet te allen tijde 30 meter van Heard verwijderd zijn en geen enkel contact met haar hebben. De actrice zegt in haar aanvraag: “Ik leef in angst dat Johnny onaangekondigd naar het huis zal terugkeren om me te terroriseren, fysiek en emotioneel.”

28 mei 2016

Johnny Depp krijgt steun van zijn familie. Zijn dochter, Lily Rose Depp, noemt hem de ‘liefste, meest liefdevolle persoon’, en ook zijn voormalige geliefden springen voor hem in de bres. Vanessa Paradis schrijft in een brief: “In alle jaren waarin ik Johnny gekend heb, heeft hij mij nooit fysiek mishandeld. Dit klinkt niet als de man waarmee ik 14 geweldige jaren heb doorgebracht.” Ook Lori Anne Allison, Depps eerste vrouw, gelooft naar verluidt niet wat Heard zegt.

31 mei 2016

De advocaten van Amber Heard brengen een nieuwe verklaring uit: “Johnny’s team heeft Amber gedwongen om een verklaring te geven aan de LAPD om duidelijkheid te brengen over de ware feiten, want ze kan zich niet blijven blootstellen aan de valse en kwaadaardige beschuldigingen die de media overspoelen. Amber heeft jarenlang fysiek en psychologisch misbruik geleden door Johnny. Wij wilden het juiste doen, maar Johnny’s team ging helaas meteen naar de pers en begon Amber wreed aan te vallen. Ze is simpelweg een slachtoffer van huiselijk geweld, en geen enkele van haar acties zijn gemotiveerd door geld.”

1 juni 2016

TMZ publiceert deze foto van Amber Heard, die ze binnenbracht bij de rechtbank. Daarop is te zien hoe erg ze eraan toe was nadat Depp een gsm naar haar gezicht gooide.
© TMZ/AKM-GSI TMZ publiceert deze foto van Amber Heard, die ze binnenbracht bij de rechtbank. Daarop is te zien hoe erg ze eraan toe was nadat Depp een gsm naar haar gezicht gooide.

People Magazine publiceert foto’s van Heard met kneuzingen op haar oog en lip. De website ET vindt een tekstbericht terug waarin Depps vermeende gewelddadige gedrag tegenover Heard uit mei 2014 duidelijk zou worden.

8 juni 2016

Amber Heard en Tasya Van Ree.
Amber Heard en Tasya Van Ree.

Het nieuws gaat de wereld rond dat Amber Heard in 2009 gearresteerd werd voor huiselijk geweld. Op 14 september 2009 zou ze op het vliegveld van Seattle-Tacoma gearresteerd zijn na een ruzie met haar vriendin, Tasya van Ree. Heard zou van Ree’s arm gegrepen en geslagen hebben. Er werd echter geen klacht ingediend en van Ree blijft haar ex-vriendin steunen. “Ik herinner me dat we vrouwonvriendelijk werden behandeld, en later - toen bleek dat we partners waren en niet gewoon ‘vrienden’ - ook homofoob. Het is echt ontmoedigend dat Ambers integriteit en verhaal in twijfel worden getrokken. Ze is een briljante, eerlijke en prachtige vrouw en ik heb enorm veel respect voor haar. We hebben vijf prachtige jaren samen gehad en we zijn nog steeds vrienden.”

12 augustus 2016

Er circuleert een filmpje op TMZ dat opgenomen werd door Amber Heard. Johnny Depp is erop te zien. Hij schopt en slaat tegen kastdeurtjes. Heard verontschuldigt zich voor iets terwijl Depp zichzelf een glas wijn inschenkt. Wanneer de actrice vraagt of hij die ochtend al wijn heeft gedronken, wordt hij woedend en gooit hij een glas en een fles stuk. Dan merkt Depp dat ze aan het filmen is en grijpt hij naar de camera. 

15 augustus 2016

Op de spiegel staat 'Starring Billy Bob' geschreven. Naar verluidt schreef Depp de boodschap zelf met zijn afgesneden vingertopje.
TMZ Op de spiegel staat 'Starring Billy Bob' geschreven. Naar verluidt schreef Depp de boodschap zelf met zijn afgesneden vingertopje.

Op TMZ verschijnen foto’s van wat Johnny Depps afgesneden vingertopje moet zijn. Volgens de website ‘sneed Depp per ongeluk zijn vingertopje af tijdens een woedeaanval’. Vervolgens doopte hij het in blauwe verf en schreef hij ‘Billy Bob’ op de muur. Dat zou verwijzen naar acteur Billy Bob Thornton. Sommige media beweren dat Amber Heard hem bedroog met Thornton. 

16 augustus 2016

De scheiding tussen Depp en Heard is eindelijk rond. In een gezamenlijk statement klinken de twee kemphanen opvallend vriendelijk: “Onze relatie was intens gepassioneerd en bij momenten grillig, maar altijd verbonden door liefde.”

18 augustus 2016

Amber Heard kondigt aan dat de volledige 7 miljoen dollar (zo’n 6.193.841 euro) die ze bij de scheiding krijgt naar twee goede doelen gaat: de ACLU, die geweld tegen vrouwen wil eindigen, en het Children’s Hospital Los Angeles.

16 augustus 2018

Volgens The Mirror beschuldigt Depp zijn ex ervan dat zij opzettelijk in bed haar behoefte deed, nadat hij twee uur te laat was op haar dertigste verjaardag in 2016. Nadat de 55-jarige acteur hun gezamenlijke appartement in Los Angeles was uitgestormd, vond de schoonmaakster de volgende dag klaarblijkelijk iets tussen de lakens. Een ingewijde uit Depps kring zegt dat de acteur beweert dat er ‘sterk fotografisch bewijs is dat Amber verbindt aan de uitwerpselen’ en dat er sprake is van een grap. Heard heeft via een woordvoerder aan Mirror laten weten dat de poep van haar hondje Boo was. “Boo heeft ernstige darmklachten. Er was nooit sprake van een grap, het is niet gedaan om respectloos te zijn. Het gaat om iets onschuldigs, het is wat huisdieren doen. We hebben er niets anders over te zeggen. Mevrouw Heard gaat verder en wil zich niet met deze onzin inlaten.” 

2 oktober 2018

Johnny Depp op de cover van de Britse GQ
GQ Johnny Depp op de cover van de Britse GQ

Depp geeft een interview aan British GQ. Daarin heeft hij het onder andere ook over de video die uitlekte. “Het filmpje dat uitlekte, of dat iemand maakte en dat op miraculeuze wijze op YouTube verscheen, nadat het van iemands telefoon genomen was. Het was niet Downtown (LA, waar Depp met Amber Heard woonde, red.). Zij wilde laten uitschijnen dat het filmpje recent was. Het was een ouder filmpje en wat erin gebeurde had te maken met het feit dat ik net ontdekt had dat ik honderden miljoenen dollars verloren had.” Hij gaat verder: “Wat me kwetste was dat ik werd afgeschilderd als iets dat zo ver afstaat van wie je echt bent. Om iemand pijn te doen van wie je houdt? Als een soort pester? Dat kon niet eens zoals mij klinken. Dus in het begin hield ik mijn mond. Ik wist dat het aan me zou blijven plakken en alleen maar gekker ging worden. Gewoon doorgaan, weet je? Ik ga er niet over beginnen touwtrekken. Zeg wat je wil zeggen en mijn advocaten zullen zich met de rest bezighouden. Dus heb ik ook nooit over die shit gepraat. Maar natuurlijk maakt het me uit wat mijn familie en mijn kinderen denken. Ik bedoel, je begrijpt meteen dat wat er gaande is, het begin is van wat zij hopen dat je begrafenis gaat zijn.”

“Waarom sprak die persoon niet met de politie? Ik bedoel, ze sprak met de politie, maar die zagen niets en ze boden haar een medische specialist voor noodgevallen aan. Ze zei nee. De politie zag niets aan haar. Ze zagen niets dat gebroken was, geen sporen, ze bieden haar een specialist aan, ze zegt nee, en dan - ik weet niet of het de volgende dag was of een paar dagen later - is er plots een kneuzing.”

“We moeten waarschijnlijk stoppen met hierover te praten,” zegt Depp nog, “maar ik maak me zorgen. Ik maak me zorgen dat de mensen het geloven en ik maak me zorgen om haar. Het is gewoon niet juist. Ik zal nooit stoppen met vechten. Nooit. Ze zouden me moeten doodschieten. Iets zoals dit vraagt tijd om voorbij te waaien.”

4 oktober 2018

 Amber Heard is behoorlijk boos op de Britse editie van magazine GQ, dat een interview publiceerde met haar ex Johnny Depp, waarin hij ontkent dat hij haar heeft mishandeld. In een verklaring van haar advocaten noemt de actrice het een schande dat het blad geen navraag heeft gedaan bij “meerdere getuigen”.

“Als GQ de zaak ook maar een beetje had onderzocht, zou het al snel duidelijk zijn geworden dat zijn verklaring volledig onwaar is”, staat er onder meer in de verklaring dat het juridische team gaf aan New York Post. “Meneer Depp gaat schaamteloos verder met zijn psychologische mishandeling van mevrouw Heard, die heeft geprobeerd deze pijnlijke tijd in haar leven achter zich te laten.”

18 december 2018

Amber Heard in 2018. Ze schrijft een voor The Washington Post over seksueel geweld.
Photo News Amber Heard in 2018. Ze schrijft een voor The Washington Post over seksueel geweld.

Twee maanden na Depps interview, schrijft Amber Heard een essay voor The Washington Post, genaamd: ‘Amber Heard: I spoke up against sexual violence — and faced our culture’s wrath. That has to change.’ (‘Ik sprak me uit tegen seksueel geweld - en werd geconfronteerd met de woede van onze cultuur. Dat moet veranderen.’) In het essay noemt ze Depp nergens bij naam, maar het is duidelijk dat het over hun relatie gaat. Ze schrijft: “Ik schrijf dit als een vrouw die wekelijks haar telefoonnummer moest veranderen omdat ik doodsbedreigingen kreeg. Maandenlang verliet ik zelden mijn appartement, en wanneer ik het toch deed, werd ik achtervolgd door cameradrones en fotografen - te voet, op motors en in auto’s. Roddelbladen die foto’s van me publiceerden, zetten me in een slecht daglicht. Het voelde alsof ik voor de rechtbank van de publieke opinie moest verschijnen - en mijn leven en broodwinning hingen af van ontelbare oordelen waar ik geen invloed op had.” 

Verder schrijft ze: “Twee jaar geleden werd ik een publieke figuur die huiselijk geweld vertegenwoordigde, en ik voelde de volle kracht van de toorn van onze cultuur voor vrouwen die zich daartegen uitspreken. Vrienden en adviseurs zeiden me dat ik nooit meer als actrice zou werken - dat ik op de zwarte lijst zou komen te staan. Een film waaraan ik verbonden was, castte iemand anders in mijn rol. Ik had net een twee jaar durende campagne geschoten als het gezicht van een wereldwijd modemerk, en het bedrijf liet me vallen. De vraag rees of ik mijn rol van Mera in de films “Justice League” en “Aquaman” zou kunnen behouden. Ik had het zeldzame voordeel dat ik in real time kon zien hoe instellingen mannen die beschuldigd worden van misbruik, beschermen.”

3 januari 2019

Amber Heard laat weten dat ze tijdens haar huwelijk met Depp een aparte naam voor de duistere kant van de Pirates of the Caribbean-acteur had bedacht. “Zijn andere persoonlijkheid - die bovenkwam als hij me sloeg - noemden we ‘het monster’. We hebben dat jarenlang zo genoemd”, bekent Heard volgens de rechterlijke papieren. “Ik was doodsbang voor dat monster”, voegt ze eraan toe.

1 maart 2019

Johnny Depp spant een rechtszaak aan tegen zijn ex-vrouw.
photo_news Johnny Depp spant een rechtszaak aan tegen zijn ex-vrouw.

Johnny Depp kan niet lachen met het essay van zijn ex-vrouw, en klaagt haar aan voor laster en eerroof. Hij vraagt een indrukwekkende 50 miljoen dollar (zo'n 44.191.863 euro). De advocaten van Depp geven toe dat Heard in het artikel nergens zijn naam gebruikt, maar zeggen dat het hele artikel ‘gebaseerd is op het centrale idee dat Ms. Heard het slachtoffer was van huiselijk geweld en dat Mr. Depp het geweld gepleegd heeft’. De acteur noemt de ‘valse beschuldigingen’ tegen hem een ‘uitgebreide hoax om positieve publiciteit te genereren’ voor Heard en ‘haar carrière vooruit te helpen’. Daarnaast zegt Depp dat de situatie compleet anders in elkaar zit dan de actrice beweert: “Ms. Heard is niet het slachtoffer van huiselijk geweld, maar de pleger ervan.”

Om zijn beweringen kracht bij te zetten, haalt de acteur aan dat Heards beweringen “definitief weerlegd werden door twee afzonderlijke politieagenten, een litanie aan neutrale getuigen en 87 nieuw verkregen video’s van bewakingscamera’s”.

3 maart 2019

E! News brengt op basis van juridische stukken naar buiten dat Amber Heard volgens haar ex-man een affaire gehad zou hebben met Tesla-oprichter Elon Musk. Dat zou amper een maand nadat het koppel trouwde, gebeurd zijn. Volgens die stukken zou Heard tijd hebben doorgebracht met Musk terwijl Depp het land uit was voor opnames. Het personeel van het appartementencomplex waar het stel woonde, zou het verhaal bevestigen.

12 april 2019

Als reactie op de aanklacht van Depp heeft Heard nu meer details gedeeld over haar tijd met de acteur. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten die in handen zijn van verschillende Amerikaanse media. Volgens de actrice begon Depp met buitensporig alcohol- en drugsgebruik toen ze al een jaar samen waren. “Als hij gebruikte, maakte ik me zorgen om ons allebei. Hij werd een totaal ander persoon. Hij gedroeg zich agressief en had waanbeelden”, stelt ze. De actrice herinnert zich hoe Depp haar in het gezicht sloeg, aan de haren trok en bij de keel greep. Ook zou hij hebben geroepen dat hij haar wilde vermoorden. Heard voegt eraan toe dat Depp vaak niet meer wist wat hij had gedaan als hij weer nuchter was. Ze geeft wel toe dat ze hem een keer heeft geslagen om haar zus te beschermen die door Depp werd lastiggevallen. 

14 april 2019

Een video lekt uit waarin Amber Heard beschrijft wat er volgens haar op 21 mei 2016 gebeurd is. Het filmpje is in de rechtbank gemaakt op 13 augustus 2016.

15 april 2019

Depp zou het appartement van Heard kort en klein geslagen hebben.
Splash News/Fairfax County Court - Fotomontage HLN Depp zou het appartement van Heard kort en klein geslagen hebben.

Om haar zaak nog wat solider te maken, dient Amber Heard bij de rechtbank foto’s in waaruit moet blijken hoe Johnny Depp haar penthouse - dat ruim 2,6 miljoen euro waard is - tijdens een woede-uitbarsting kort en klein heeft geslagen. Op de foto’s zijn kapotte kledingrekken te zien, alsook een hoop kleding en schoenen die van de trappen werden gegooid. De feiten gebeurde in een penthouse van het Eastern Columbia Building in het centrum van Los Angeles. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stefanie Rombouts

  Mij ga je niet wijsmaken dat een man die 14 jaar in een relatie nooit éénmalig fysiek gewelddadig is geweest, dit opeens wel is. Iedereen is wel eens woedend en wil wel eens op een muur slaan. Maar in het hoofd van een normaal mens is een muur of een mens een groot verschil. Kan ook zeggen dat bij de keel grijpen altijd plekken na laat omdat de huid er zo delicaat is. Maar een platte gsm laat zo'n plek na? Ik denk dat er hier meer vragen bij moeten worden gesteld. Hoeveel is geacteerd.

 • Elvire Poireau

  Alleen Vanessa Paradis kon hem temmen en rustig houden.

 • Hermans Steven

  Dit is een heel vreemde zaak. De vrouw in een soortgelijke gevallen altijd automatisch het voordeel van de twijfel en de slachtofferrol opgeplakt, maar dat is niet altijd het geval. En dit lijkt mij persoonlijk een van zo’n gevallen.

 • Heidi Werbrouck

  Gewoon eens je gsm tegen je hoofd houden op dezelfde plaats als haar "verwonding". Dan heb je al onmiddellijk door dat het bij haar niet klopt. Als je nog twijfelt, test het dan eens uit. Laat iemand iets met volle kracht tegen je hoofd gooien en kijk hoe paars je uitslaat ipv roze.