Van grotere billen tot nieuwe kaaklijn: zoveel kost het lijf van Kim Kardashian

Photo News
You love her or you hate her, maar Kim Kardashian (38) weet hoe ze met haar looks alle aandacht naar zich toe moet zuigen. Dat bewees ze nog maar eens tijdens het Met Gala in New York, waar iedereen het had over haar slanke taille, majestueuze decolleté en imposante derrière. Volgens internationale media heeft de realityster echter heel wat hulp gekregen van plastische chirurgen om die looks te bekomen. En daar hangt een stevig prijskaartje aan vast.

Het moet gezegd: Kim Kardashian straalde in haar jurk van Thierry Mugler, die een natte vrouw moest voorstellen die net uit de oceaan is gestapt. Toch kreeg de wederhelft van Kanye West ook heel wat vragen naar het hoofd geslingerd. Want: hoe wist zij dat lijf in godsnaam in die strakke jurk te passen? 

Enkele van de meest gerenommeerde cosmetische experts en chirurgen doen in de media nu uit de doeken dat Kim in de loop der jaren al heel wat ingrepen heeft laten uitvoeren om haar looks te bekomen. Van haar neus over haar borsten tot haar achterwerk: Kim ging voor zowat elk lichaamsdeel al eens onder het mes. En de chirurgen onthullen ook hoe duur het is om met zo’n lichaam rond te kunnen lopen.

Billen

Zo zegt één van de experten dat Kim zich in 2010 een groter achterwerk liet aanmeten. “Dit is bijna zeker rond de tijd van haar eerste vettransplantatie, waarschijnlijk met behulp van vet gezogen uit een andere plek in haar lichaam”, stelt dokter Urso-Baiarda. Haar billen werden ook de jaren daarop steeds groter. “In 2012 gebeurde er iets vreemds met haar achterwerk. We zagen toen niet alleen voor het eerst een breedtegroei. De bilplooi (de lijn tussen de bil en de dij, red) loopt schuin naar beneden en naar binnen. Ik vermoed dat dit komt omdat haar billen zijn verzwaard door een transplantatie die niet op een natuurlijke manier kan gebeurd zijn.”

Door het vele vet in haar achterwerk kreeg de Kardashian cellulitis. “Omdat er waarschijnlijk meer vet werd geïnjecteerd dan haar billen kunnen dragen”, aldus de expert. De chirurg schat de totale kost van haar ‘nieuwe’ billen op ruim 35.655 euro.

Reporters

Heupen

Kardashians achterwerk werd in de loop der jaren steeds groter, haar taille werd steeds slanker. Volgens schoonheidsspecialiste Natalie Vo van The White Clinic in Londen hebben lichaamsvormingsbehandelingen - die niet-chirurgisch zijn - geholpen die vormen te bekomen. Kim gebruikt ook waisttrainers om haar taille een meer gedefinieerde vorm te geven. Kostprijs? Zo’n 7.400 euro.

Haar achterwerk werd in de loop der jaren steeds groter, haar taille werd steeds slanker.
photo_news Haar achterwerk werd in de loop der jaren steeds groter, haar taille werd steeds slanker.

Neus

Volgens dokter Urso-Baiarda onderging de realityster twee keer een neuscorrectie. “Vroeger was er een natuurlijke volheid aan het puntje van haar neus. Dat zag er goed uit bij haar”, klinkt het. “Ze had toen ook een lichte bult op de neus, maar die is later verdwenen. En bulten verdwijnen niet vanzelf.” Die ingrepen zouden zo’n 18.500 euro hebben gekost. 

De neus van Kim Kardashian is al veel veranderd.
E!: Entertainment Television De neus van Kim Kardashian is al veel veranderd.

Haarlijn

Kim liet eerder al zelf optekenen wat ze met haar haarlijn heeft gedaan. Ze liet haar haarlijn naar boven verplaatsen om haar voorhoofd er hoger uit te laten zien. Chirurg Ash Dutta van Aesthetic Beauty Centre zegt dat de ‘ideale’ afstand van de haarlijn tot de neusbrug ongeveer een derde van het gezicht moet bedragen. “Ik heb jaren geleden mijn ‘babyharen’ laten weglaseren, omdat mijn voorhoofd al die kleine haartjes had”, gaf Kim ook toe. Kostprijs: 700 euro.

Lippen

Ook aan haar lippen liet Kim sleutelen. “Op eerdere foto’s lijkt Kim van nature een volle onderlip te hebben en haar bovenlip is ongeveer de helft van de hoogte”, zegt expert Urso-Baiarda. “Dat liet ze geleidelijk veranderen, zodat ze een vergelijkbare hoogte kregen.” Later liet Kim haar cupidoboog meer definiëren en werden de natuurlijke rimpels op haar bovenlip gladgestreken. Daar zou ze 2.300 euro voor neergeteld hebben.

Gezicht

Rond 2009 zou de vrouw van Kanye West fillers in haar wangen hebben laten inbrengen. “Het zorgde voor een verbetering aan haar jukbeenderen”, zegt chirurg Anthony MacQuillan. In de jaren daarop zou ze dan weer haar kaaklijn hebben laten definiëren. “Subtiele veranderingen, waarschijnlijk door fillers”, aldus de expert. Kosten: 4.600 euro.

Borsten

Kim heeft van natura een volle boezem. Dokter Urso-Baiarda zag ook amper verandering door de jaren heen. “Ze zou wel implantaten kunnen hebben, maar dan is het heel subtiel. Waarschijnlijk zou het dan een lift van de borsten zijn geweest.” Chirurg Anthony MacQuillan stelt evenwel dat Kim wellicht haar borsten een boost liet geven. Die ingreep kost 11.600 euro.

Het totale kostenplaatje van al deze ingrepen? Bijna 82.000 euro

Photo News17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Linda Tuerlinckx

  Als je het geld hebt...

 • phil powels

  ze kan met haar lijf miljoenen verdienen, dus gelijk heeft ze, niks mis mee!

 • Marco Sticchi

  Is er nog iets over dat echt aan haar is.?.! We hebben in België psychiaters die haar ideale in gesprekken kan helpen. Bestaat dit dan niet in US.

 • Achraf Ballagh

  Haar lichaam is haar onderneming ze moet er wel in investeren.

 • antonia de smet

  Wat is 83000 euro als je er miljoenen mee verdiend. haar lichaam is haar inkomen he.