Universiteit zet Cosby-leerprogramma stop

AP
Het Spelman College in de Amerikaanse stad Atlanta heeft een prestigieuze leerstoel stopgezet die de naam draagt van Bill Cosby. De universiteit, waar uitsluitend vrouwen studeren, heeft dit besloten naar aanleiding van de aantijgingen van seksueel misbruik aan het adres van de 77-jarige acteur.

Het programma voor professoren bestaat mede dankzij de 20 miljoen dollar die Bill en zijn vrouw Camille in de jaren tachtig aan de universiteit schonken. Het was de bedoeling om via de leerstoel positieve aandacht en succesvolle wetenschappers te trekken.

Maar "de huidige situatie weerhoudt ons ervan om deze doelen volledig te bereiken. Daarom zetten we het programma stop totdat de tijd komt dat deze doelen weer kunnen worden bereikt", liet Spelman College in een reactie weten aan de krant The Atlanta Journal-Constitution.

Meer dan vijftien vrouwen hebben Cosby beschuldigd van seksueel misbruik. Sommige zaken zijn al meer dan vijftig jaar oud. Na de beschuldigingen zijn diverse televisieprojecten van Cosby geschrapt. Eerder werd zijn ster op de Hollywood Walk Of Fame ook al beklad en pakte de Amerikaanse marine zijn eretitel af.