Twitter-vete tussen Azealia Banks en Lana Del Rey loopt uit de hand: "Je weet me wonen, kom maar als je durft"

Azealia en Lana Del Rey.
Alex Vanhee/Photo News Azealia en Lana Del Rey.
Azealia Banks (27) begint langzaam maar zeker meer bekend te staan om haar vele vetes dan om haar muziek. De laatste weken heeft ze het aan de stok met zangeres Lana Del Rey.

Het begon allemaal met een tweet van Del Rey (33), die kritiek had op Kanye West. De rapper had het namelijk over het afschaffen van het 13de amendement van de Amerikaanse grondwet, waarin slavernij wordt verboden. 

"De winst van Trump was een verlies voor ons land, maar jouw steun voor hem is een verlies voor onze cultuur", schreef ze onder zijn controversiële commentaren. "Dat jij vindt dat iemand die vrouwen bij hun 'pussy' grijpt president mag worden, is niet oké."

Waarop Banks zich ermee ging bemoeien: "Wel Lana, jouw bericht zou mooi zijn als je consequent was in je woede. Je weigerde toch ook niet om samen te werken met ASAP Rocky, die ook vrouwen heeft aangerand. Volgens mij ben jij gewoon de typische blanke vrouw die een zwak slachtoffer kiest om te doen alsof je idealen hebt." 

In 2013 werd een klacht wegens fysiek geweld ingediend tegen de rapper ASAP Rocky. Die werd later echter geseponeerd. In 2017 werkte Del Rey met hem samen voor de single 'Summer Bummer'. 

(Lees verder onder tweets, nvdr)

Banks ging zoals je ziet nog wel even door met haar verwijten. Lana Del Rey kon daar, zoals te verwachten, niet echt om lachen. Ze reageerde met een veelzeggende: "Je weet mij wonen. Kom het in mijn gezicht zeggen als je durft. Maar als ik jou was, zou ik dat niet doen." In een volgende tweet dreigde ze zelfs met fysiek geweld. 

Daarna speelde Banks het op de man, door het uiterlijk van Del Rey te bekritiseren. "Kijk eens aan, een voorbeeld van een oudere blanke vrouw die iets heeft laten doen aan haar gezicht, maar niet aan haar lichaam, waar ze het het meest nodig heeft." Om verder te gaan met: "Ik zal je het nummer geven van een goede plastisch chirurg, en dat van een goede therapeut."

Alsof dat nog niet genoeg was, dreigt Banks ermee om Del Rey voor de rechter te slepen. "Zou ik me extra hard als een blanke vrouw gedragen en haar aanklagen omdat ze me bedreigd heeft? Ik denk het wel! Hey Lana, waar is die tweet van je? Ik contacteer mijn advocaat." Lana liet zich echter niet kisten, en reageerde met: "Zeg hem dat het een belofte was, geen dreigement." 

Of de rechtszaak er ook echt komt, is twijfelachtig. Eerder dit jaar had Banks nog ruzie met een hoop andere celebrities, waaronder Rihanna, ex-One Directioner Zayn Malik, acteur Russell Crowe en politica Sarah Palin. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.