Tweet van broer Billie Eilish doet fans steigeren: "Dit is zo arrogant”

Billie Eilish en haar broer Finneas.
Photo News Billie Eilish en haar broer Finneas.
Een goedbedoeld advies voor jonge creatievelingen is bij de fans van Finneas O’Connell (22) in het verkeerde keelgat geschoten. De broer van Billie Eilish, die ook intens meewerkte aan de plaat van z’n zus, werd op Twitter ‘arrogant’ genoemd en ‘iemand die alles te danken heeft aan vriendjespolitiek’. 

“Een populaire levensvisie is dat je je schroom overboord moet gooien en zelf mensen moet aanspreken als je iets wil bereiken”, schreef Finneas op Twitter als raad voor jonge muzikanten. “Ik vind dat een beetje overroepen. Je moet gewoon superhard werken, alleen of met je dichte vrienden. Zorg ervoor dat wat je maakt gewoon steengoed is zodat het voor zichzelf spreekt. Vraag mensen niet om met je samen te werken, maar laat ze zelf naar jou komen.” 

Hoewel de tweet bedoeld was om z'n fans te motiveren, leek niet iedereen daarvan overtuigd. “Alsof iemand toevallig bij jouw werk terecht is gekomen. Dit is pure vriendjespolitiek”, schrijft iemand als reactie op sociale media. “Dit is een uitspraak van een artiest met privileges. Arrogant. Blijf nederig, man”, tweet een andere volger. “Voor jullie was het makkelijk. Jullie ouders waren allebei artiest. Mijn vader is mecanicien en ik zou nog niet eens z’n begrafenis kunnen betalen. Dus ja, ik zal zelf bij mensen langsgaan als ik iets wil bereiken”, schrijft nog een andere fan. 

(Lees verder onder de tweets.)

Het duurde niet lang vooraleer Finneas op de aantijgingen van z’n volgers reageerde. “Onze ouders konden ons niet financieel ondersteunen met het geld dat ze verdienden”, schreef hij. “Papa werkte 12 uur per dag en 7 dagen per week als bouwvakker voor Mattel en onze mama was leerkracht. Ze kenden helemaal niemand in de muziekindustrie. Ik heb hun hypotheek afbetaald en Billie betaalt hen een loon zodat ze samen met ons kunnen touren.” Intussen verwijderde Finneas de tweets weer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.