Tweede vrouw beschuldigt Dustin Hoffman van seksueel misbruik

Dustin Hoffman en zijn vrouw Lisa Hoffman.
EPA Dustin Hoffman en zijn vrouw Lisa Hoffman.
Er is een tweede vrouw opgestaan die Dustin Hoffman beschuldigt van seksueel misbruik. Televisieschrijver en producer Wendy Riss Gatsiounis zegt dat de acteur haar in 1991 tijdens hun tweede ontmoeting vroeg: "Zeg Wendy, ben jij weleens intiem geweest met een man ouder dan 40 jaar?"

Hoffman zou haar hebben gezegd dat "dit een totaal nieuwe ervaring voor haar zou zijn." Terwijl hij dit zei, opende hij zijn armen en probeerde haar over te halen om met hem naar een kledingzaak in een hotel dichtbij te gaan. Riss Gatsiounis had een afspraak met Hoffman en schrijver Murray Schisgal, bekend van de film Tootsie waarin Hoffman speelde, om haar toneelstuk A Darker Purpose te laten verfilmen.

Schisgal moedigde haar aan om met de acteur mee te gaan, maar Riss Gatsiounis weigerde meerdere malen, waarna de tweevoudig Oscarwinnaar wegging. Hierop zei Schisgal dat ze niet geïnteresseerd waren in het stuk en dat het hierbij bleef. De vrouw was destijds begin 20 en Hoffman 53 jaar.

Riss Gatsiounis deed haar verhaal in het Amerikaanse blad Variety. De woordvoerder van Hoffman wilde geen commentaar geven. Schisgal reageerde: "Dustin en ik hebben door de jaren heen met zoveel schrijvers gesproken, ik kan me dit gesprek niet herinneren, evenmin als het gedrag dat in dit stuk beschreven wordt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.