Twee mislukte hartoperaties voor Xandee van Touch Of Joy

epa
Een routine-operatie is ­slecht ­uitgedraaid voor Sandy Boets (38), de voormalige zangeres van Touch Of Joy. Ze moest woensdag in het Virga Jesse-ziekenhuis in Hasselt onder het mes met een lekkende hartklep, maar die operatie liep fout. Ook een tweede ingreep ­mislukte. Haar familie wacht bang af.

In 2004 nam Sandy 'Xandee' Boets nog deel aan het Eurosongfestival in Istanboel, maar sindsdien verdween ze uit de spotlights. Recentelijk kreeg ze af te rekenen met hartproblemen. De zangeres zou in februari een operatie ondergaan door een lekkende hartklep, maar bij een controle eerder deze week werd die ingreep vervroegd. En die doorgaans risicoloze ingreep liep niet zoals ­gepland.

"De operatie is woensdag mislukt", vertelt haar vriend Jorgen D'Hont. "Het herstel van de hartklep was onvoldoende". Sandy bleef tot gisteren onder narcose, maar ook een tweede ingreep liep fout. "Haar hart begon het te ­begeven", aldus D'Hont. "De chirurg heeft dan resoluut gekozen voor een nieuwe klep, maar haar hart heeft een serieuze knauw gekregen."

Vandaag wacht Jorgen samen met Sandy's familie angstig af. "Hopelijk herstelt ze nu wel", klinkt het. "Ze ligt niet op intensieve, maar nog steeds in de operatiezaal. Het is nu te hopen dat alles 'op zijn effen' komt, maar we zijn er nog lang niet."