Twee Hollywoodacteurs gekidnapt en drie dagen vastgehouden door een gewelddadige bende

(Illustratiefoto)
Thinkstock (Illustratiefoto)
Actrice Daisy McCrackin die meespeelde in ‘Halloween: Resurrection’ uit 2002 en haar vriend, acteur en performer Joseph Capone overleefden de beproeving die al in mei vorig jaar plaatsvond, maar waarvan de details nu pas bekend werden.

Deze week werden drie verdachten gearresteerd die achter de ontvoering zaten. De drie zijn aangeklaagd voor ontvoering, aanval met een vuurwapen, grootschalige diefstal, het onwettelijk aanvallen en verminken van het lichaam van een ander, samenzwering en bezit van methamfetamine voor de verkoop.

Capone en McCrackin werden ontvoerd aan het huis van McCrackin in Los Angeles. Met zwarte zakken over hun hoofd werden ze naar het huis van een van de daders  in Compton gereden. Eenmaal daar werd Capone onder bedreiging van een pistool gedwongen zich uit te kleden. Hij moest dertig uur lang zonder eten naakt in een badkuip blijven liggen en werd regelmatig in elkaar geslagen.

'Losgeld' afhalen

Intussen werd McCrackin gedwongen om in haar eigen auto samen met de daders naar verschillende bankfilialen te rijden om daar geld af te halen om Capone ‘vrij te kopen’. Het ging om een bedrag van tienduizend Amerikaanse dollar. 

Ook werd de vrouw gedwongen een cheque uit te schrijven aan een van de daders, die haar nadien thuisbrachten, maar wel haar auto, een Lexus uit 2011 meenamen. Pas op dat moment, na drie dagen, kon ze de politie bellen.

Als ze over de hele lijn schuldig worden bevonden, hangt de daders hangt een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd, zonder de mogelijkheid om vervroegd vrij te komen. Op 23 juli is er een eerste zitting. 
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANN LIMBOS

  In Belgie zouden ze al vrij zijn ! !

 • Jurgen Meurs

  Als mensen voor ontzettend lange tijd opsluiten het antwoord zou zijn tegen criminlaiteit waarom is er dan nog zoveel criminaliteit in de VS. Ik spreek me niet uit over deze zaak, de feiten zijn zwaar en de daders verdienen lange straffen. Maar misschien moet toch ook eens nagedacht worden waarom zoveel mensen in de VS zolang worden opgesloten, misschien dat de privatisering van het gevangeniswezen daar wel voor iets tussen zit.

 • Geert Noels

  in Belgie krijgen die 3 jaar effectief..

 • Rony De Sutter

  Levenslang zonder vervroegde vrijlating, nou daar kunnen onze 'rechters' een puntje aan zuigen....

 • Daniel Patteet

  Inderdaad..Moest dát hier in België gebeuren,dan zie je ze alledrie binnen de 10 jaar terug vrij rondlopen..