Trump boos over gevangenschap A$AP Rocky

A$AP Rocky
EPA A$AP Rocky
Het feit dat rapper A$AP Rocky 'gewoon' vast blijft zitten totdat hij moet voorkomen is bij Donald Trump in het verkeerde keelgat geschoten. De Amerikaanse president uitte zijn onvrede over het verloop van de zaak via Twitter, waar hij hard uithaalt naar de Zweedse premier Stefan Löfven, die in zijn ogen meer had moeten doen voor de Amerikaanse rapper.

"Zeer teleurgesteld in premier Stefan Löfven. Zweden laat onze Afro-Amerikaanse gemeenschap in de kou staan. Ik heb de video's gezien waarop Rocky werd gevolgd en belaagd door herrieschoppers. Amerikanen dienen eerlijk behandeld te worden!", aldus Trump. In een tweede tweet gaat hij verder: "Laat A$AP Rocky vrij! Wij doen zoveel voor Zweden maar andersom is dat niet het geval. Zweden moet zich richten op echte criminaliteit! #FreeRocky."

A$AP zit sinds begin deze maand vast nadat hij op 30 juni betrokken was bij een vechtpartij in het centrum van Stockholm. De rapper houdt vol dat hij geen misdaad heeft begaan. Hij zou zich slechts hebben verweerd. Twee mannen zouden A$AP en zijn gevolg lastig hebben gevallen, wat uitliep op een handgemeen. De rapper verspreidde zelf beelden van het incident. 

Mocht A$AP veroordeeld worden, dan zal hij zijn straf moeten uitzitten in Zweden.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mieke Vhuyst

  Volgens Ronny Biesen is uzelf verdedigen tegen twee jongeren (van Arabische origine, maar dat mag niet vermeld worden) die u lastig vallen, achtervolgen en aanvallen een misdaad. Laat me raden, u stemt niet rechts? Trump is volledig correct hier en het siert hem dat hij opkomt voor zijn eigen volk.

 • Jan De Bisschop

  Waar moeit die zich mee? Mind your own business Trumpy.

 • Roland Jeronimus

  Met zo een president heb je geen Amerikaanse ambassade nodig. Weer blijkt Trump geen enkele kennis te hebben van buitenland politiek en ronduit publiekelijk laat blijken dat het justitieel systeem in Amerika doorspekt is van politieke beïnvloeding. Trump denkt dat een president of premier gewoon beslist of iemand justitieel vervolgd wordt of niet. Wat voor Trump normaal is in Amerika is niet normaal in de meeste geciviliseerde landen, gelukkig.

 • Ronny Biesen

  De duizenden Mexicaanse families die hij laat wegrotten in zijn centers interesseren hem niet! Ik steun Zweden. Rapper of niet, een misdaad is een misdaad. Waarom steunt Trump de rapper? Simpel, Kardasian heeft hem een pijpje belooft.

 • ivan de ridder

  Trump heeft zich niet te bemoeien met rechtspraak in Zweden ... laat staan in eigen land.