Trendy adresjes in Parijs

Momenteel zit ik in de Franse hoofdstad voor Paris Fashion Week, waar ik op high heels van de ene modeshow naar de andere ren. Veel tijd om de stad in te trekken is er dus niet. Jammer, want de stad van de liefde heeft veel trendy hotspots. Het lijstje is eindeloos, dus ik zal me beperken tot enkele van mijn favoriete plekken tijdens de Franse modeweek


Lekkere adresjes

Ladurée

Je kan Parijs niet verlaten zonder de bekende macarons te hebben geproefd. De meester in deze zoete lekkernijen is Ladurée, waar je in hun prachtig authentieke winkel op de Champs Elysées niet zal kunnen weerstaan aan de toonbank vol kleurrijke zoetigheden.

Ladurée Champs Elysées
75, avenue des Champs Elysées
Parijs
www.laduree.fr
Alle dagen open.

Ferdi

Om de Franse keuken te proeven in een familiale sfeer moet je naar brasserie Ferdi. Hun cheeseburger zou de beste zijn in heel Frankrijk en de eigenaar mixt zelf heerlijke cocktails. Celebrities Penelope Cruz, Kim Kardashian en Kanye West zijn er zelfs al gespot! Een trendy adresje dat dus zeker de moeite waard is!

Ferdi
32, Rue du Mont-Thabor
75001 Parijs
Tel. +33-1-42.60.82.52
Gesloten op zondag en maandag.

Les Bouquinistes

Aan de oevers van de Seine kan je genieten van de verfijnde keuken van Les Bouquinistes. Dit toprestaurant van de bekende chef-kok Guy Savoy serveert je pareltjes van gerechten met dagverse producten. De naam van het restaurant verwijst naar de vele authentieke boekenstalletjes langs de Seine.

Les Bouquinistes
53, Quai des grands Augustins
75006 Parijs
Tel. +33 (0)1.43.25.45.94
www.lesbouquinistes.com
Gesloten op zaterdagmiddag en zondag.

Tijd om te shoppen

Colette


In één van de mooiere winkelstraten van Parijs, de Rue Saint-Honoré, vind je de hippe winkel Colette. Deze winkel is al enkele jaren een vaste waarde voor het jonge modevolk in Parijs. Hier kan je terecht voor kleding, gadgets, boeken, designstukken en meer.

Colette
213, Rue Saint-Honoré
75001 Parijs
www.colette.fr
Gesloten op zondag.

Merci

Shoppen voor een gerust geweten, het kan! Bij Merci worden de opbrengsten immers gedoneerd aan een organisatie voor jonge vrouwen in Madagascar. In deze gigantische en mooie winkel/bibliotheek kan je enkele uren snuisteren tussen de mooie kleding, accessoires en boeken. Ze hebben zelfs een tuinafdeling! Eens je de winkel rond bent zal je wel verlangen naar een drankje of een hapje, en ook daar hebben ze bij Merci voor gezorgd met een café en restaurant op het gelijkvloers.

Merci
111, boulevard Beaumarchais
75011 Parijs
www.merci-merci.com
Gesloten op zondag.

Le Bon Marché

Le Bon Marché is het oudste warenhuis van Parijs, ontworpen door Gustav Eiffel. Na 160 jaar straalt het nog steeds luxe uit. Hier zijn honderden merken onder één dak verzameld, met onder andere kleding, cosmetica, huisaccessoires en boeken.

Le Bon Marché
24, rue de Sèvres
75007 Parijs
www.lebonmarche.com
Gesloten op zondag.


Avondje uit

Le Baron

Parijse hipsters dansen tot in de vroege uurtjes in Le Baron. Deze club is gelegen in een vroeger bordeel, waar het  knalrode interieur nog aan herinnert. Elke maandag en woensdag om 23u wordt er bovendien een rockconcert georganiseerd.

Le Baron
6, avenue Marceau
75008 Parijs
www.lebaron.jp
Alle dagen open.

Le Silencio
Club Le Silencio is geïnspireerd op de wereldberoemde club Studio 54 in New York. In de jaren '60 danste Serge Gainsbourg hier met Jane Birkin en Brigitte Bardot. En ook na de heropening in 2009 komt hier 's avonds vaak de artistieke beau monde samen: modellen, fotografen, acteurs,... Hier kom je dus om te zien en gezien te worden!

Le Silencio
142 rue Montmartre
75002 Parijs
www.silencio-club.com