Tom Cruise heeft dochter Suri al jaren niet meer gezien: "Hij kiest daar zélf voor, omdat ze niet bij Scientology hoort"

 Tom Cruise en zijn dochter Suri in 2012.
Photo News Tom Cruise en zijn dochter Suri in 2012.
Na zijn scheiding van Katie Holmes in 2012, heeft Tom Cruise (56) zijn dochter niet meer gezien. De 'Mission Impossible'-acteur heeft al 5 jaar niet meer naar Suri omgekeken, omdat ze zijn spirituele overtuiging niet deelt.

De breuk met zijn familie zou zijn eigen keuze zijn, omdat Suri geen deel uitmaakte van Scientology, de machtige sekte waarvan Tom al tientallen jaren het boegbeeld is. 

Nochtans heeft Cruise het recht om zijn ondertussen 12-jarige dochter 10 dagen per maand te zien, ook al kreeg Holmes de volledige voogdij toegewezen. Hij doet alleen geen beroep op dat recht, omdat Scientology neerkijkt op personen buiten de religieuze beweging. 

"Het is jammer," zeggen bronnen dichtbij de acteurs. "Maar het is zijn beslissing. Al zijn veel vrienden en familieleden van Katie het erover eens dat Suri beter af is zonder hem als negatieve invloed." 

Geheime relatie

Katie Holmes (39) daarentegen gebruikte de afgelopen 5 jaar net om meer tijd door te brengen met haar gezin. Dit jaar maakte ze haar relatie met acteur Jamie Foxx openbaar, na jarenlange speculatie over een romance tussen de twee. Het wordt gezegd dat Katie 5 jaar lang niemand publiekelijk mocht daten, vanwege een scheidingscontract met Cruise. 

Geen minnares

Tom mag zijn ex-vrouw en dochter dan nooit meer zien, ook hij is verder gegaan met zijn leven. De voorbije jaren werd hij gelinkt aan een hoop verschillende vrouwen. 

Zijn 'Mission: Impossible - Fallout' co-ster, Vanessa Kirby, ontkent echter dat zij zijn laatste verovering is. "Mensen zagen ons kussen op de set en dachten dat het echt was," klaagt ze. "Ik heb een vriend, die de situatie gelukkig wél begreep. Toch schreef men: 'De volgende echtgenote valt aan Toms voeten.' Nee, niets is minder waar."

Katie Holmes en Jamie Foxx worden nu wel vaak samen in het openbaar gezien.
Photo News Katie Holmes en Jamie Foxx worden nu wel vaak samen in het openbaar gezien.
Juni 2018 - Suri had een aangename zomer in New York.
Photo News Juni 2018 - Suri had een aangename zomer in New York.
Suri met haar hond in een New Yorks park.
Photo News Suri met haar hond in een New Yorks park.
Katie Holmes en dochter Suri gaan in het weekend samen op stap.
Photo News Katie Holmes en dochter Suri gaan in het weekend samen op stap.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sobek Wessels

  Tom Cruise is altijd al een Beetje Gek geweest een Rare kwast .... maar ja ieder zijn leven he zolang ze anderen met rust laten heb ik niks tegen scientology , ik heb er in ieder geval geen last van !! En die Kinderen van Beroemde mensen zijn bijna altijd een vogel voor de kat wegens gebrek aan ethiek en realisme in hun opvoeding !

 • KRISTOF ERMENS

  Dit is totaal niet waar. In de making of van de vorige Mission Impossible film is Tom te zien als hij een bezoekje brengt tijdens de opnames van de soundtrack. Zijn dochter is op dat moment bij hem. De laatste jaren zijn er trouwens verschillende artikels verschenen van mensen die zeggen dat hij zijn dochter zo hard verwend.

 • Alexandra Fallah

  Dat kind zal een goede therapeut nodig hebben om zoiets te begrijpen..

 • Chris Devlaeminck

  Ik kijk naar geen enkele film met Cruise. Omdat hij lid is van Scientology. Ik kies daar zelf voor.