Tina Turner kreeg nier van haar man

ANP
Tina Turner heeft in april vorig jaar een niertransplantatie ondergaan vanwege ernstig nierfalen. Haar man doneerde een van zijn nieren, onthult de 78-jarige zangeres in de biografie My Love Story die later deze maand uitkomt.

In het stuk, dat Daily Mail citeert, vertelt Turner dat ze leed aan een nierziekte. In 2016 werkten haar nieren nog voor 20 procent en ging haar gezondheid hard achteruit. "Ik had twee keuzes: gewone dialyse of een niertransplantatie", vertelt ze. "Alleen de transplantatie gaf me een goede kans op een bijna normaal leven, maar de kansen om een donornier te krijgen waren heel klein."

De Amerikaanse was geraakt toen haar man Erwin Bach aanbood een van zijn nieren te willen afstaan. "Ik was overweldigd door de enorme omvang van zijn aanbod." Voorlopig moet ze medicijnen slikken om te voorkomen dat haar lichaam het nieuwe orgaan afstoot.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.