The Jane grote favoriet voor nieuwe Michelingids: 3 sterren in 3 jaar? "Sergio kan dat"

Steven Richardson
Telt ons land voor het eerst in vijf jaar maar twee driesterrenrestaurants? Dat is de hamvraag bij de voorstelling van de nieuwe Michelingids vandaag. Eén ding is zeker: je wordt niet zomaar de opvolger van Geert Van Hecke, die onlangs de deuren van De Karmeliet sloot. Al zou Sergio Herman het kunnen klaarspelen met The Jane.

De voorbije vijf jaar schitterden het Hof van Cleve en Hertog Jan samen naast vaste waarde De Karmeliet aan de absolute culinaire top van België - en bij uitbreiding de rest van de wereld. Nu staan die eerste twee er alleen voor, nadat chefkok Geert Van Hecke eind september een punt achter De Karmeliet gezet heeft. Vandaag komen we te weten of een nieuw restaurant de Brugse leemte opvult. Geen evidentie, want terwijl jaarlijks wel enkele zaken een eerste en soms tweede Michelinster krijgen, zijn er de voorbije vijftien jaar slechts twee nieuwe driesterrennamen aan de prestigieuze gids toegevoegd.

Wie zijn de Belgische kanshebbers op een derde ster en hoe gaat het proces van het toekennen  van Michelin-sterren te werk? U leest het in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar twee euro.