The Cranberries-zangeres Dolores O'Riordan (46) overleden

AFP
Zangeres Dolores O'Riordan van de groep Cranberries is op 46-jarige leetijd overleden, zo heeft de BBC maandag gemeld. De oorzaak van het overlijden van O'Riordan is voorlopig niet duidelijk. De zangeres verbleef in een hotel in Londen.

Afkomstig uit het Ierse Limerick, was de zangeres in Londen voor opnames toen ze daar overleed, zo citeerden media Lindsey Holmes Publicity. Die voegde eraan toe dat er voorlopig geen verdere details zijn en dat haar familie om privacy heeft verzocht.

The Cranberries ontstonden in 1990 op initiatief van de broers Noel en Mike Hogan. Dolores O'Riordan voegde zich na een auditie bij de groep die populair werd in het laatste decennium van de vorige eeuw. De singles "Linger", meegeschreven door de zangeres, "Dreams" (dat protesteert tegen het sectarisch geweld in Noord-Ierland) en "Zombie" werden een hit. Het album "No Need To Argue" uit 1995 zorgde voor een internationale doorbraak.

Intussen reageerden bekende collega's al op het overlijden van de zangeres. 

Miljoenen platen

De groep heeft meer dan 38 miljoen albums verkocht. Nog een succesvol album was het debuut "Everybody Else is Doing It, So Why Can't We?"

In 2017 verscheen nog een akoestisch album onder de titel "Something Else". Een Europese toernee diende ingekort en een Amerikaanse afgeblazen omdat O'Riordan gezondheidsproblemen had. Eind december 2017 waren nog steeds geen plannen voor nieuwe concerten bekendgemaakt.

De zangeres bracht ook twee solo-albums uit, "Are You Listening?" (2007) en "No Baggage" (2009). In mei 2017 begon ze nieuw materiaal op te nemen.

The Cranberries
AFP The Cranberries
42 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • SERGE VOERMANTROUW

  Erg, heel erg. Rust in vrede meiske. Bij jou zal ik sreeds in de tegenwoordige tijd blijven spreken. Je bent dan wel overleden. Maar niet dood. Je bent een topzangeres en je zal dat altijd blijven. Ik wens je een goede reis...❤

 • Nicole Gyselinckx

  Groot talent!! Veel te jong .... RIP Dolores

 • johanneke li

  R.I.P. Dolores, bedankt voor je liedjes, je was een topzangeres!

 • Katie Vaneechoutte

  Wat is nu weer de oorzaak? Wat het ook mag zijn:" Het ga je goed!!!!"

 • Fred Demey

  met ongeloof verneem ik dit nieuws . dit valt me zwaar heel zwaar,als fan van het eerste uur dit doet pijn, weeral , waarom zo vroeg...rip dolores There's no need to argue anymore I gave all I could But it left me so sore And the thing that makes me mad Is the one thing that I had