Terry Jones doneert hersenen aan wetenschap

De dinsdag overleden Monty Python-ster Terry Jones heeft zijn hersenen aan de wetenschap gedoneerd.
Photo News De dinsdag overleden Monty Python-ster Terry Jones heeft zijn hersenen aan de wetenschap gedoneerd.
De dinsdag overleden Monty Python-ster Terry Jones heeft zijn hersenen aan de wetenschap gedoneerd. Het neurologie-instituut van de University College London gaat het brein de komende tijd bestuderen, melden Britse media. 

Onderzoekers hopen zo iets meer op te kunnen steken van de zeldzame vorm van frontotemporale dementie, waaraan Jones leed. Jones overleed dinsdag op 77-jarige leeftijd aan de gevolgen van zijn ziekte. Hij was behalve actief in de satirische groep Monthy Python ook bekend als schrijver, dichter en maker van televisieprogramma's. Hij heeft veel van de teksten van Monthy Python geschreven en regisseerde de films ‘The Holy Grail’ (1975) , ‘Life of Brian’ (1979) en ‘The Meaning of Life’ (1983).
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.