Taylor Swift voelde zich alleen tijdens rel met Kim en Kanye: “Niemand begrijpt hoe het is als miljoenen mensen je haten”

Taylor Swift
Evan Agostini/Invision/AP Taylor Swift
In een interview met Vogue onthult Taylor Swift (29) dat de haat die ze over zich heen kreeg tijdens haar publieke ruzie met Kim Kardashian (38) en Kanye West (42) ervoor zorgde dat ze zich erg geïsoleerd voelde. Tijdens die rel noemden Kardashian-fans Taylor een slang en reageerden ze op al haar berichten met slang-emoji's.

"Een publiekelijke terechtwijzing, met miljoenen mensen die zeggen dat je 'cancelled' bent, dat is een erg isolerende ervaring," vertelt de ‘Shake It Off’-zangeres. "Ik denk niet dat er veel mensen zijn die kunnen begrijpen hoe het voelt als miljoenen mensen je heel publiekelijk haten. Als je zegt dat iemands carrière geboycot moet worden, dan praat je over een mens. Jullie sturen massaal berichten dat diegene stil moet zijn, moet verdwijnen of zelfs zelfmoord moet plegen.” De ruzie ontstond nadat Kanye West Swift een 'bitch' noemde in zijn nummer ‘Famous’. Taylor reageerde fel op de belediging, maar Kanye en Kim kwamen al snel naar voren met Snapchat-filmpjes waarin te horen is hoe Swift toestemming geeft voor de songtekst. 

Taylor zegt dat ze redding vond in de muziek: “Ik realiseerde me dat ik mijn leven opnieuw moest inrichten, omdat het volledig uit de hand gelopen was. Ik wist meteen dat ik hierover muziek moest maken, want het was de enige manier waarop ik kon overleven. Het was de enige manier waarop ik mijn mentale gezondheid kon bewaren en waarop ik kon vertellen hoe het is om zoiets vernederend mee te maken.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.