Taylor Swift, BTS en Ariana Grande horen bij de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld volgens ‘Time’

Taylor Swift op de cover van 'Time'.
Time Taylor Swift op de cover van 'Time'.
Elk jaar brengt Time Magazine een lijst uit met de 100 meest invloedrijkste mensen ter wereld. Dit jaar mogen zangeressen Taylor Swift, Lady Gaga en Ariana Grande zich verheugen met een plekje op de lijst. Ook ‘Game of Thrones’-actrice Emilia Clarke en de Zuid-Koreaanse boyband BTS werden uitgekozen. 

Time maakte voor de gelegenheid zes verschillende covers. Daarop zijn Taylor Swift (‘Icons’), acteur Dwayne Johnson (‘Artists’), actrice Sandra Oh (‘Pioneers’), tv-journalist Gayle King (‘Titans’), de Amerikaanse politica Nancy Pelosi (‘Leaders’) en voetballer Mohamed Salah (‘Titans’) te zien. De 100 verkozenen zijn onderverdeeld in vijf verschillende categorieën. 

Naar goede gewoonte mag voor alle invloedrijke mensen een minstens even grote naam komen uitleggen wat hij of zij voor hem betekent. Daar komen vaak erg mooie en persoonlijke tekstjes uit voort. Zo schrijft Beyoncé iets over Michelle Obama, en Robert Downey Jr. over Rami Malek. We lichten hier kort drie lofbetuigingen uit. 

Halsey over BTS

Halsey over BTS
internet Halsey over BTS

Met positieve boodschappen over zelfvertrouwen, en de fijne kneepjes van filosofie die verstopt zitten in hun sprankelende liedjes, met de ware harmonie en broederschap die in elke stap van hun uitgebreide choreografie zitten en met talloze liefdadigheids- en antropologische inspanningen, heeft BTS haar 14 beste beentjes vooruit gezet als een rolmodel voor miljoenen liefhebbende fans en iedereen die zich aangetrokken voelt tot BTS’ onmiskenbare betovering. Ik ken de ‘boys’ - zoals ik en de andere fans hen liefdevol noemen - al jaren en ik heb het plezier gehad om meermaals naar Korea te reizen om met hen rond te hangen. Aan de buitenkant zijn ze professioneel en gepolijst, maar uren lachen, geheime handdrukken en uitgewisselde cadeaus tonen aan de mensen rondom hen dat onder die indrukwekkende, netjes verzorgde groep gewoon een paar jongens zitten die van muziek, elkaar en hun fans houden.

Troye Sivan over Ariana Grande

Troye Sivan over Ariana Grande
internet Troye Sivan over Ariana Grande

Hoewel ze door enkele van de ergste stormen en wervelwinden is gegaan die ik me kan voorstellen, is Ariana Grande een van de meest echte personen gebleven die ik ooit heb ontmoet. Ik heb altijd gedacht dat de wereld openstaat voor echte, gemeende emoties - of het nu hartzeer, empathie, generositeit, veerkracht of kracht is - en ik geloof dat dat exact de reden is waarom de wereld steeds meer verliefd wordt op Ariana. Ze heeft het hart op de tong en straalt deze emoties in haar werk uit. Ze begrijpt volledig hoe de wereld muziek tegenwoordig consumeert en ze verandert eigenhandig de regels van de (muziek)industrie. Ze bracht op een paar maanden tijd niet één maar twee goed ontvangen en recordbrekende albums uit - de laatste, ‘Thank U, Next’, werd op slechts een paar weken tijd geschreven. Ari is een kracht die begrijpt hoe muziek in 2019 moet werken. Haar liefde voor haar fans en voor muziek begeleidt haar bij elke stap die ze zet. 

Shawn Mendes over Taylor Swift

Shawn Mendes over Taylor Swift
internet Shawn Mendes over Taylor Swift

Ik heb het geluk dat ik een paar van haar stadionconcerten tijdens de ‘1989 World Tour’ mocht openen. En ik ontdekte al snel dat de magie van Taylor Swift niet van de lichten, de dansers of het vuurwerk komt (ook al zijn die allemaal geweldig), maar van de opwindende connectie die ze heeft met de mensen die daar zijn om haar te zien. Er hangt een overweldigend gevoel in de lucht. Het gevoel dat je hart in je borst vol opwinding klopt - zo hard dat op het moment dat je bij ‘Love Story’ komt, je alleen nog maar je telefoon wil nemen en iedereen die je kent wil sms’en om te zeggen hoeveel je van hen houdt. Dat gevoel is zo tastbaar, dat je het idee hebt dat je het zou kunnen grijpen en het voor altijd zou kunnen bijhouden. Taylor zorgt ervoor dat wie ouder is, zich terug jong voelt, en dat wie jong is, het gevoel heeft dat hij alles kan. Dat is zo zeldzaam en speciaal. Als ik iets wil bereiken in mijn leven en carrière, dan is het dat.




2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Roland Verhoeven

    Dit zijn artiesten, als we genereus mogen zijn...ze produceren wegwerp hitjes...je kan wel een stadium gillende tieners hebben en wat roddelrubrieken die over je schrijven maar dat maakt je niet invloedrijk...

  • Lennert Van Betten

    Mja, enkele miljoenen pubers zonder zelfvertrouwen beinvloeden topprestatie.