Tanja Dexters wordt 40: "Ik ben echt bang om een hartaanval te krijgen"

Photo News
Een groot feest wilde ze niet. Daarvoor waren er het voorbije jaar net iets te veel dompers op de feestvreugde. Maar stilstaan bij haar leeftijd wilde ze wel. Tanja Dexters werd gisteren 40 en leidde ons - glaasje in de hand - langsheen de voorbije en de volgende vier decennia. "In de spiegel zie ik een jonge vrouw, maar ik besef elke dag dat mijn organen ook al 40 zijn. Mijn grootste angst is om een hartaanval te krijgen."

Over de liefde
"Mijn vertrouwen in de mannen is nog altijd geschaad. Miguel was de man van mijn leven en ik zie hem nog altijd doodgraag, maar er is intussen te veel gebeurd. Met Ignazio bouw ik voorzichtig aan iets nieuws. We zijn niet uit elkaar, maar zien elkaar door onze drukke agenda's wat minder. Dat is niet slecht. Het geeft ons de tijd om af te tasten en te ontdekken waar dit naartoe gaat. Misschien is dat wel de beste relatie voor me nu, want ik ben graag bij een man. Maar de breuk met Miguel blijft nazinderen. Gedumpt worden voor een andere vrouw - met wie hij zes jaar geleden ook al iets had - deed heel veel pijn. Ik hoop dat ik ooit weer kan liefhebben en vertrouwen zoals ik dat bij Miguel kon. Dat is mijn grootste wens."

Over haar gezondheid
"Het kan gek klinken, maar ik ben écht bang om een hartaanval te krijgen. Mijn vader had er één op zijn 52ste en Miguel kreeg bijna een hartfalen op zijn 39ste. Dat houdt me bezig. Ik heb nooit drugs gedaan maar drink graag eens een glaasje, en ik heb al sinds mijn 27ste een veel te hoge cholesterol. Dat het vanaf nu gewoon kan gebeuren is mijn grootste angst. Ik probeer mijn levenswijze bij te stellen, maar écht lukken doet dat niet. Zo drink ik bijna nooit water. 's Ochtends drink ik vers fruitsap en twee cappuccino's.'s Middags cola en dan volgen soms ook de eerste wijntjes. Bovendien eet ik ook niet makkelijk salades. Ik probeer wel te sporten, maar niet echt intensief. Ik ben blij dat ik nooit drugs heb gedaan, maar besef heel goed dat mijn organen intussen 40 zijn."

Tanja vertelt ook over feesten, schoonheid en volwassen worden in onze pluszone exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar één euro.

Photo News