Sylvester Stallone kruipt weer in de huid van Rambo

Sylvester Stallone: klaar voor Rambo 5
EPA Sylvester Stallone: klaar voor Rambo 5
Sylvester Stallone krijgt maar niet genoeg van zijn atletische actierollen. Voor de 5de keer speelt de Hollywoodster, bijna 68, zijn legendarische actieheld John Rambo.

Stallone schreef zelf het scenario. Rambo komt deze keer in aanraking met een Mexicaans drugskartel. Meer wil de acteur nog niet kwijt over de plot. Wel dat het verhaal enigszins lijkt op No Country for Old Men, de film van de gebroeders Coen over een vermoeide sheriff in de nadagen van zijn carrière.

In 2008 speelde Stallone Rambo voor het laatst. De film werd een behoorlijke hit, vooral in Azië. De recette bedroeg 113 miljoen dollar, terwijl de productie slechts 50 miljoen had gekost. Rambo 5 wordt eind volgend jaar in de bioscoop verwacht.

Met Rambo 5 neemt Stallone overigens geen afscheid van het filmgenre dat van hem een iconische filmster maakte. Er zijn vergevorderde plannen een vierde versie van The Expendables te maken, waarin hij knokt met oudgedienden als Arnold Schwarzenegger, Mel Gibson en Dolph Lundgren.

Ook heeft Stallone plannen nog een keer als Rocky op te draven. Het betreft de film Creed, een spin-off, waarin alles draait om de kleinzoon van zijn oude tegenstander Apollo Creed uit Rocky (1976), zijn eerste filmavontuur.