Survivalheld Bear Grylls uit wildernis gered na levensbedreigende reactie op bijensteek

Bear Grylls
Twitter Bear Grylls
De Britse Edward Grylls (45), zoals Bear Grylls echt heet, is door het oog van de naald gekropen. De survivalmeester moest tijdens de opnames van zijn nieuwste show ‘Treasure Island’ gered worden uit de wildernis, nadat hij een levensbedreigende allergische reactie kreeg op een bijensteek. De situatie was kritiek, gezien Bear Grylls in een anafylactische shock verkeerde. 

Hoewel de presentator al jarenlang weet dat hij allergisch is aan bijensteken en normaal gezien goed oplet tijdens zijn avonturen, werd hij op een boot richting een onbewoond eiland in een afgelegen deel van de Stille Oceaan toch gestoken. De crew was vertrokken op survivaltocht, en de camera’s liepen net toen het noodlot toesloeg. 

Net na de bijensteek bleef Bear Grylls nog strijdvaardig en wilde hij gewoon doorgaan met filmen. Maar de situatie kreeg een beangstigende en zorgwekkende wending, toen de crew besefte dat de presentator in shock verkeerde en dat zijn leven mogelijk in gevaar kwam. Dokters snelden daarop ter hulp, en dienden meteen anti-allergieprik EpiPen toe. “De ironie van survivalist Bear die gestoken wordt, een allergische reactie krijgt en gered moest worden met een EpiPen”, klinkt het. “Het was een erg bizar en ijzingwekkend moment.”

Niet eerste keer

Bear Grylls en de crew werden afgevoerd en de opnames van de reeks werden stilgelegd. Het is trouwens niet de eerste keer dat Bear een allergische reactie krijgt op een bijensteek. Ook in 2016 werd hij getroffen, toen hij als onderdeel van de reeks ‘Born Survivor’ honing uit een bijenkorf probeerde te stelen. Toen was zijn allergische reactie echter veel milder, en was de situatie op geen enkel moment levensbedreigend.

Het is niet de eerste keer dat Bear een allergische reactie krijgt op een bijensteek, ook in 2016 werd hij getroffen.
Twitter Het is niet de eerste keer dat Bear een allergische reactie krijgt op een bijensteek, ook in 2016 werd hij getroffen.32 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mike Zwarts

  Survivalheld die moet geholpen worden,ik lach mij kreupel.

 • Victor Munster

  Mr. Survival moest al jaaaren een EpiPen hebben toegevoegd aan zijn survival kit.

 • Guido Pintens

  het was wéér te verwachten ... niks anders dan kritiek. Dat is de laatste zoveel jaren gewoon de norm geworden. Ik word er echt misselijk van hoe de mensen hier op dit "forum" constant negatieve reacties willen plaatsen. 't Zal wel aan mij liggen zeker? 't Wordt hoog tijd om het daarom hier af te stappen, en ik zal zéker niet de eerste of de laatste zijn ...

 • Yvan Lissens

  Kijk maar eens op YT wat voor een "survivalheld" hij is. Bij het eind van de opname van de dag werd hij, per helikopter, naar zijn hotel gevlogen. Veel van zijn "ontoegankelijke" locaties werden ontmaskerd als plaatsen die, door handig camerawerk, soms op een paar meter afstand van een hoofdweg werden gefilmd. Veel respect voor de cameramensen die alles geloofwaardig brachten en een "high five" voor de bij die hem stak.

 • Peter Debrouwer

  FAKE ! Ook na paar dagen in de wildernis steeds proper geschoren en gekamd ! Typisch Amerikaanse televisie . Denk dat ik het moeilijker heb drie uren op de voetbal dan hij "zogezegd" een week in de brousse ! Belachelijke vent !