Stromae siert cover van New Yorks magazine Time Out

Stromae.
BELGA Stromae.
Het magazine Time Out is geïntrigeerd door Stromae. Het Brusselse hitwonder prijkt deze week dan ook op de cover van de New Yorkse editie van het magazine. En daar lijstte Time Out tien redenen voor op.

"Vraag een gemiddelde New Yorker wat hij van Stromae vindt, en ze zullen wellicht iets zeggen als 'Heh? Strom-y?'", schrijft Time Out. "Maar kom een groep Fransen tegen en ze ratelen zonder twijfel 'Mijn god, ik hou van hem, hij is zo geweldig.'"

"Onbegrijpelijk dansbaar"
Volgens Time Out is er niemand in het huidige popwereldje zoals Stromae. "Zijn nummers zijn onbegrijpelijk dansbaar en barsten van de electrobeats, maar de inhoud van de nummers is alles behalve licht: Stromae (die enkel in het Frans zingt) heeft het over aids, kanker, slechte vaders (...) Het is trieste muziek die je tot nadenken aanzet, maar je kan het niet helpen erop te dansen", aldus Time Out.

Of de Verenigde Staten nu ook voor de bijl gaan voor Stromae? Kanye Wests remix van 'Alors On Danse' was alvast een mooi duwtje in de rug en Stromae trekt binnenkort naar New York om er op te treden in een uitverkocht Best Buy Theater.

Obama
Time Out lijkt alleszins al verkocht, zo blijkt uit de tien redenen die het magazine oplijst waarom het geïntrigeerd is door Stromae. De video van hit 'Formidable', zijn afkeer voor het sterrendom of het feit dat president Obama zijn album bezit (bij zijn bezoek aan België kreeg hij een kopie van premier Di Rupo) behoren onder andere tot dat lijstje.