Stromae annuleert alle concerten tot 2 augustus

De Belgische artiest Stromae.
AFP De Belgische artiest Stromae.
Alle concerten die de Belgische zanger Stromae nog tot 2 augustus gepland had, worden geannuleerd wegens gezondheidsredenen. Dat hebben Auguri Production en Mosaert vandaag laten weten.

Vrijdag werd bekend dat het voorlaatste concert van zijn Afrikaanse toer, in Kinshasa, geannuleerd werd na een "acuut medisch probleem" en dat de artiest teruggekeerd is naar Europa. Volgende week zaterdag zou Stromae een langverwacht optreden geven in de Rwandese hoofdstad Kigali - zijn vader kwam om tijdens de burgeroorlog.

"Uit onderzoek van de artiest blijkt dat hij lijdt aan ernstige bijwerkingen van een preventieve antimalariabehandeling", aldus Auguri Production in een communiqué. "Omdat zijn gezondheidstoestand het momenteel onmogelijk maakt zijn activiteiten te hervatten, moeten Auguri Productions, Mosaert en het management van Stromae ook alle concerten tot en met 2 augustus annuleren."

Voor de eerste weken van juli stonden verschillende concerten gepland in Europa, en op 2 augustus zou hij op het wereldbekende Lollapaloozafestival in Chicago staan. Het eerstvolgende concert is gepland op 16 september in Washington DC.

De afgelopen dagen werd her en der gespeculeerd over de ware reden van de annuleringen. "De geruchten over andere mogelijke oorzaken zijn absoluut ongegrond", klinkt het nog.

Stromae op het Amerikaanse festival Coachella.
AFP Stromae op het Amerikaanse festival Coachella.