Stevie Wonder door de knieën als protest tegen beleid Trump

afp
Stevie Wonder is zaterdagavond tijdens een concert in New York door de knieën gegaan als protest tegen het beleid van Donald Trump en als een gebed "voor de planeet en de toekomst".

De blinde zanger trad op in Central Park in het kader van het Global Citizen Festival. "We moeten breken met haat, seksisme veroordelen en zoeken naar liefde. Vanavond ga ik door de knieën voor Amerika", riep de R&B-ster vanaf het podium. Zijn zoon hielp hem bij het knielen.

Later in de show vroeg Wonder zijn publiek zich te laten horen voor senator John McCain: "het draait allemaal om doen wat juist is". McCain maakte een dag eerder bekend dat hij van plan is tegen het nieuwste zorgplan te stemmen.

Kritiek Trump op American Football-spelers

Verschillende Amerikaanse media gaan ervan uit dat Stevie Wonder solidariteit toont met enkele American Football-spelers.

Donald Trump gaf eerder kritiek op hen omdat ze tijdens het Amerikaanse volkslied door één knie gaan in plaats van te gaan staan. Zo willen de American Football-spelers protesteren tegen het politiegeweld tegen zwart Amerikanen. Als het aan de Amerikaanse president ligt, volgt er een ontslag van deze spelers. Hij vindt dit namelijk totaal respectloos.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • André Van der Poorten

  Zo komt die nog eens in de belangstelling!

 • percy colman

  Tja ge moet linkse gedachten hebben om bekend te blijven,kijk naar onze belachelijke bv's hier

 • Johnny Verhoeven

  Ze kunnen niet tegen hun verlies, dan maar belachelijk doen

 • Koen Heylen

  Als je aan de macht komt door je Russische vrienden moet je zwijgen.