Sterren woedend na benoeming Brett Kavanaugh

EPA
Ondanks de beschuldigingen van aanranding is Brett Kavanaugh zaterdagavond beëdigd als rechter van het Amerikaans Hooggerechtshof. Van Ellen DeGeneres en Jim Carrey tot Stephen King en Johnny Galecki: veel sterren reageerden op social media woedend toen de Senaat instemde met de benoeming.

"Wat een verschrikkelijke dag in de Amerikaanse geschiedenis", twitterde komiek Kathy Griffin. Talkshowhost en comédienne Chelsea Handler noemde het een 'walgelijke dag'. "Wij zijn sterker dan deze onzin. We kunnen vechten en vechten en we zien misschien niet gelijk resultaat, maar we zullen ze zien. Onze dochters zullen ze zien. Geef niet op. Vecht harder." Actrice Lena Dunham deed het af met een emoticon van een gebroken hart.

Voorvechter van de #MeToo-beweging Alyssa Milano postte een lang verhaal waarin ze zei dat deze treurige dag de uitkomst was van een dertigjarig plan van conservatieven en lobbyisten om het gerechtelijke systeem in handen te krijgen. Ook wees de actrice erop dat Trump al 69 rechters heeft benoemd tijdens zijn ambtsperiode. "Mensen zouden f***ing bang en woest moeten zijn. Ik ben dat in ieder geval wel. We moeten onze macht terugpakken in de Senaat en het Huis van Afgevaardigden in november. Het is de enige manier om uit deze rotzooi te komen."

Alyssa Milano
AFP Alyssa Milano

Congresverkiezingen

Ook talkshowhost Ellen DeGeneres, actrices Chloë Grace Moretz en Reese Witherspoon en acteur Josh Gad riepen hun volgers op om in november bij de congresverkiezingen hun stem te laten horen en een verschil te maken. "Echte Amerikaanse heldin. Dr. Ford riskeerde alles door de waarheid te vertellen over de bevoorrechte idioot Kavanaugh. Wreek haar in november", postte acteur Jim Carrey bij een zelfgemaakt schilderij van Christine Blasey Ford, de vrouw die Kavanaugh beschuldigd van aanranding.

Regisseuse Ava DuVernay ('Selma') zei dat ze wilde schreeuwen, razen en huilen door het nieuws van Kavanaughs benoeming. Op het vliegveld kwam ze meerdere mensen tegen die haar aanspraken over het nieuws. Met een vrouw barstte ze in tranen uit, bekende ze op Twitter. Schrijver Stephen King riep ondertussen op Twitter zijn staatssenator tot verantwoording. Hij riep haar op het goede te doen en tegen Kavanaughs benoeming te stemmen.

Ellen DeGeneres
AP Ellen DeGeneres

'The Big Bang Theory'-ster Johnny Galecki zei op Instagram zelfs dat het Amerikaanse politieke systeem kapot is. "Wat je politieke voorkeur ook mag zijn, we moeten toegeven dat deze beslissingen niet zijn genomen door de stem van het volk." Hij zette dit kracht bij door een aantal cijfers op Instagram te zetten. "Kavanaugh is genomineerd door iemand die de verkiezingen verloor op 3 miljoen absolute stemmen", zei de acteur, verwijzend naar president Trump. "De 49 senators die tegenstemden vertegenwoordigen 181,8 miljoen Amerikanen. De 51 senators die voor stemden vertegenwoordigen 143,2 miljoen mensen."
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jonas Gent

  Dat zijn diezelfde sterren die leven als god in Frankrijk,terwijl hun medeburgers verkommeren in trailerparks. Diezelfde sterren die geld parkeren in belastingsparadijzen, om toch zo weinig mogelijk te moeten afgeven aan de maatschappij. Diezelfde sterren die af en toe een fundraiser geven om op die manier te denken dat ze nog in contact staan met Jan met de Pet.

 • Vladimir De Leeuw

  Zeer vreemd dat de Democraten (what' s in a name) niet van hun tak maken als zij met zo'n minderheid aan de macht zijn. Daarbij, wat was het grote argument tégen Kavanaugh: een leugen waar zelfs de FBI niet het minste begin van een bewijs van vond, en die toevallig door de democraten op het juiste moment in het leven werd geroepen.

 • Jean De Grande

  Ik dacht dat die allemaal naar Canada gingen. Wie gelooft dat soort onnozelaars nog?

 • Rene Pieters

  Als Vlaams gepubliceerd horrorschrijver verwonderde het me ten zeerste dat Stephen King zich politiek ging moeien... de man die altijd zei dat wat hem betreft... de politiek de hoge boom in kan. Ik wijt dit aan zijn tomeloze drankzucht. Hij was mijn lichtend voorbeeld maar sinds hij koos voor roesmiddelen... de boom in met King. Zijn beste boek was en is nog steeds "IT", groetjes, Remo Pideg

 • Johny Lapeire

  wat zijn ‘sterren’ een verdorve bende hoogmoedige luchtbellen met een heel laag IQ die denken dat ze een goden statuut hebben, walgelijke vertoning van die kwasteni heb er zeker geen respekt voor, ze kijken neee op het gewone volk.