Sterren verbijsterd door abortusban Alabama: “Dit kan toch niet?”

Chris Evans
Photo News Chris Evans
Verschillende sterren zijn ontsteld nu er in de Amerikaanse staat Alabama een wet is aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt. Op social media uitten ze hun ongenoegen.

“Deze senatoren voeren een oorlog tegen vrouwen en hun recht om zelf beslissingen te nemen over wel of niet voortplanten. Dit is verschrikkelijk”, twitterde John Legend. Avengers-acteur Chris Evans benadrukt hoe belangrijk het is dat mensen stemmen. “Het is absoluut ongelofelijk.”

Van de 33 senatoren stemden er 22 voor de nieuwe wet. Actrice Alyssa Milano verbaast zich vooral over het feit dat het allemaal mannen zijn. “Niet één baarmoeder. NIET ÉÉN BAARMOEDER”, twitterde ze. Janelle Monáe kan zich niet voorstellen dat het nieuws echt waar is. “Dit is echt en vindt plaats in de Verenigde Staten.”

De nieuwe wet in Alabama verbiedt bijna alle abortussen. Alleen als de gezondheid van de vrouw in het geding is, is het afbreken van een zwangerschap toegestaan. Zelfs na verkrachting of incest is abortus verboden.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Zélfs in geval van verkrachting of incest??? Beseffen die religieuze gekken niet wat ze daarmee een vrouw aandoen? Kerk en staat zijn toch ook strikt gescheiden in de VS, dus waarom dan toelaten dat wetten worden gestemd op basis van persoonlijke religieuze overtuiging? Niet veel verschil met de sharia!

 • Marie Thumas

  De VS, ons lichtend voorbeeld. Binnenkort is het daar de " Handsmaid's tale" in het echt.

 • dirk billiet

  senator Clyde Chambliss zegt als Ja-stemmer: wanneer god leven creert in de baarmoeder heeft niemand het recht om dat te beeindigen.... Weeral godsdienstig extremisme... verbied alle godsdiensten en we komen veel beter overeen...

 • Robert Tijsmans

  Ja, democratie! Zelfingenomen miljonairs houden daar niet zo van.

 • Lucien Raes

  Terug naar het stenen tijdperk. Arme zielen die Amerikaanse achterlijke creationisten.